NHL: Cogliano iski kolmannen kerran peräkkäin jatkoajalla

Edmonton Oilersin 20-vuotias tulokashyökkääjä Andrew Cogliano iski kolmatta kertaa peräkkäin voitto-osuman jatkoajalla, kun St.Louis Blues kaatui 4-3-lukemin. Kahdessa aiemmassa kamppailussa kanadalainen oli laukonut Blue Jacketsin ja Blackhawksin kumoon. Kukaan ei ole aiemmin NHL:n historiassa tehnyt jatkoaikamaalia kolmessa peräkkäisessä ottelussa.

Cogliano onnistui Sam Gagnerin syötöstä vain viisi sekuntia ennen jatkoajan loppua. Hänellä oli jo hetkeä aiemmin paikka pistää aivan maalin edestä kiekko Manny Legacen selän taakse. Toisesta Gagnerin tarjoilusta Cogliano ei enää epäonnistunut.

- On vaikea uskoa jotain tällaista, se on varmasti tunne, jonka tulen muistamaan lopun elämääni. Tällaisia asioita ei tapahdu usein. Mielestäni olen vain ollut erittäin onnekas saadessani ne paikat, Cogliano ihmetteli uutistoimisto AP:lle.

Oilersin johti ottelua jo 3-0 avauserässä Zack Stortinin, Jarret Stollin ja Gagnerin osumilla, mutta Blues tuli tasoihin Andy McDonaldin, Lee Stempniakin ja Brad Boyesin maaleilla.

Oilersille voitto oli seitsemäs viimeiseen kahdeksaan otteluun, mutta sen on silti erittäin vaikea kivuta enää pudotuspelitaistoon. Joukkue on seitsemän pistettä viivan alapuolella. Kymmenen viimeisestä yhdestätoista pelistä hävinneen Bluesin tilanne on jo täysin toivoton.

Price torjui Canadiensin kärkeen

20-vuotias tulokasmaalivahti Carey Price pysäytti kaikki 38 New Jersey Devilsin yritystä ja nosti samalla joukkueeseen yhden pisteen erolla Itäisen konferenssin piikkipaikalle. Nollapeli oli Pricelle toinen, ensimmäinen tuli helmikuussa Flyersia vastaan.

Maalinteon avasi Bryan Smolinski, jonka osumasta otti syyn niskoilleen tilanteen väärin lukenut Martin Brodeur. Avauserän jälkeiset 2-0-lukemat iski Saku Koivu, joka päätti syöttökuvion Sergei Kostitsynin kanssa. Maali oli suomalaiselle kauden viidestoista ja kolmas neljässä viimeisessä kamppailussa.

Oli kuitenkin myös Pricen ansiota, että Canadiens johti ensimmäisen erän jälkeen, sillä Devils tykitti peräti 20 laukausta häntä kohti. Andrei Kostitsyn istui myös neljän minuutin jäähyn korkeasta mailasta.

- Hän teki joitain uskomattomia torjuntoja ratkaisevassa osassa ottelua, kun tilanne oli 1-0. Hän oli uskomaton, mitä muuta voi sanoa, Devilsin Zach Parise kommentoi AP:n mukaan.

Toisessa erässä Maxim Lapierre laukoi jo 3-0-numerot Sergei Kostitsynin syötöstä. Päätöserän kaunistelumaali oli Michael Ryderin käsialaa Laperrieren esityöstä.

Dany Heatley iski puolestaan hattutempun ja syötti Jason Spezzan osuman, kun Ottawa Senators kukisti Boston Bruinsin 4-1. Maalipyssy on onnistunut nyt kahdessa peräkkäisessä kamppailussa maalinteossa hiljaisemman kauden jälkeen.

Kaksi peräkkäistä voittoa napannut Senators on nyt vihdoin saamassa juonen päästä kiinni valmentajan vaihdon sisältäneellä kevätkaudellaan. Bruins on sen sijaan voittanut vain yhden viimeisestä kuudesta pelistään ja on saman tahdin jatkuessa vielä vaarassa menettää pudotuspelipaikkansa.