Maalivahtipeli ei pelastanut Anaheimia

Los Angeles Kings vei nimiinsä paikallisottelun Anaheimin kotihallissa. Tappio oli heiveröisestä pudotuspelihaaveesta kiinni pitäneelle Ducksille mahdollisesti viimeinen naula arkkuun.

Jo ensimmäisessä erässä 3–0–johtoon karannut Kings oli liikaa väsähtäneelle Ducksille. 4–2–voitto oli Los Angelesille elintärkeä. Toisin kuin Ducksilla, Kingsillä on yhä selvät mahdollisuudet kiriä pudotuspeleihin.

Ajoittain paraatipelastuksiin taipunut Ducks-vahti Jonas Hiller teki maalin suulla kaikkensa. Kings suolasi ottelun tähdeksi valittua Hilleriä 42 laukauksella, joista 39 Hillerin onnistui pysäyttää. Los Angelesin maalilla Jonathan Quickille voittoon riitti 18 torjuntaa.

Jonas Hillerin huippuvire ei vienyt Ducksia voittoon.

Kings aloitti maalinteon kun ottelua oli käyty 2:40. Colin Fraser voitti kamppailun kulmassa ja syötti Matt Greenelle siniviivaan. Greenen poikittaissyöttö tavoitti Alec Martinezin, jonka rannelaukaus ohitti pimentoon jääneen Hillerin helpohkosti.

Seuraavissa kahdessa maalissa puuhamiehinä toimi Los Angelesin ykkösketju Dustin Brown, Anze Kopitar ja Justin Williams. 2–0–osuman laukoi Kopitar päästyään yksin läpi nukahtaneen Ducks-puolustuksen. Kolmannen näpäytti maalin kulmalta Williams Drew Doughtyn syötöstä kaksi–yksi–hyökkäyksen päätteeksi.

Toisen erän alussa Anaheim onnistui kaventamaan tilanteen 3–1 ylivoimalla, kun Cam Fowlerin lyöntilaukaus ohitti Quickin. Fowlerin osuma jäi toisen erän ainoaksi. Kolmannessa erässä Ducks onnistui nousemaan jo yhden maalin takaa-ajoasemaan, kun Luca Sbisa pujotteli näyttävästi läpi Kingsin puolustuksen ja vei ottelun lukemiin 3–2.

Myöhäinen herääminen ei tällä kertaa riittänyt, eikä Ducksin onnistunut tasoittaa tilannetta. Ottelun viimeisen minuutin yritys kuudella kenttäpelaajalla kariutui Mike Richards osumaan Anaheimin tyhjään verkkoon.

Ducksin kapteeni Ryan Getzlaf ei ollut tyytyväinen.

– Pelasimme kovaa lopussa ja toisen puolikkaan ottelusta, mutta emme olleet valmiita tähän peliin, Getzlaf harmitteli.

– Peli alkaa ensimmäisestä erästä ja me emme olleet valmiita aloittamaan silloin.

Teemu Selänteelle merkittiin syöttöpiste Anaheimin molempiin osumiin.

Winnipeg paransi asemiaan Washingtonin kustannuksella

3–2–kotivoitto Capitalsista oli Jetsille elintärkeä. Kaksi pistettä nosti Winnipegin itäisen konferenssin yhdeksännelle sijalle, aivan Washingtonin kantaan ja paransi näin Jetsin pudotuspelimahdollisuuksia merkittävästi. Samalla Jets katkaisi Capitalsin neljän ottelun voittoputken.

– Ajattelin, että onpa pahuksenmoinen peli, Jetsin valmentaja Claude Nolan sanoi ottelun jälkeen.

– Mielestäni tämä oli pudotuspelityylinen ottelu. Se olisi ollut todella ikävä peli hävitä. Olimme valmiit tekemään kaikkemme voittaaksemme ottelun, Nolan jatkoi.

Washingtonin leirissä ei juhlittu.

– Tämä kirpaisee hieman enemmän kuin pudotuspelitappio, Troy Brouwer sanoi.

– Koska pudotuspelitappio unohdetaan ja jatketaan eteenpäin. Mutta tämä, me todella olisimme tarvinneet pisteitä pitääksemme välimatkaa meidän ja Winnipegin välillä. Mutta nyt tämä tekee tästä kilpailusta hieman tiukempaa.

Ottawa kiri koillisen divisioonan kärkeen 2–1–voitollaan Montrealista. Konferenssin häntäpäätä edustava Montreal ei kuitenkaan taipunut helposti, vaan ottelu eteni jatkoajalle. Voitto nosti Senatorsin myös konferenssin kakkoseksi, mikä hämmästytti Colin Greeningia.

– Olemme toisena? Ai, en tiennytkään... sehän on fantastista, Greening ilahtui.

– Tiesin, että olemme ensimmäisenä divisioonassa, mutta tämä on mahtavaa. Luultavasti on haaste pysytellä siellä.