TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Jani Rita palaa Jokereihin

LIIGA / Uutinen
Päättyneellä kaudella HPK:n paidassa viilettänyt Jani Rita palaa lähtöseuraansa Jokereihin. 23-vuotiaan jykevän laitahyökkääjän sopimus kattaa tulevan kauden. Mahdollinen NHL-sopimus voi vielä estää Ridan pelaamisen Jokereissa.
haastattelu

Jani Rita: "Jokerit oli selvä ratkaisu"

[lue lisää]

Edellisen kerran Rita edusti Jokereita kaudella 2000-01. Seuraavat kolme kautta hän vietti Edmonton Oilersin organisaatiossa, pääosin kuitenkin farmiliiga AHL:ssä. NHL-otteluita Ridalle kertyi 15 ja -tehopisteitä 3+1=4.

- Olen erittäin iloinen, että Jani Rita löysi taas kotiin. Viime kausi oli häneltä huippukausi, iloitsi jokerivalmentaja Waltteri Immonen.

- Luulen, että pystymme yhdelle kädettömälle laiturille tekemään sentterin kädet, vastasi Immonen kysyttäessä laiturin hankkimista, kun joukkueeseen odotettiin sentteriä.

- Tony Virta on pelannut liigassa monta vuotta sentterinäkin, sellaisen vinkin voin antaa.

- Jokerit oli selvä ratkaisu minulle, tuttu joukkue nuorisovuosilta. Sopimuksessa on pykälä, että voin siirtyä NHL:ään, mutta keskityn nyt täysillä tähän, kertoi Rita joukkuevalintansa syitä.

Kaudeksi 2004-05 Rita palasi Suomeen NHL:n työsulun vuoksi. Hän kuului pronssijoukkue-HPK:n kantaviin voimiin tehoin 21+18. Erinomaisen liigakauden jatkeeksi Rita edusti Suomea kevään MM-kisoissa.

Joukkue kasassa

Toimitusjohtaja Matti Virmasen mukaan Jokerit on nyt valmis kauteen 2005-06. Kasassa on 29 pelaajasopimusta.

- NHL:n tilanne ei vaikuta Jokereihin mitenkään. Meillä ei tällä hetkellä ole joukkueessa yhtään ulkomaalaista pelaajaa. Uskon, että tämä joukkue pelaa tulevan kauden Jokereissa.

- Jos kuitenkin joku pelaaja tästä lähtee, meillä on mahdollisuus täydentää joukkuetta ulkomaalaisilla pelaajilla. Elo-syyskuussa ei varmasti enää ole suomalaisia tasokkaita pelaajia vapaana.

- Toisaalta emme kyttää yhtään uutta pelaajaa enää tähän joukkueeseen. Ainoa pelaaja, joka tähän joukkueeseen vielä liittyy on Tim Thomas, ellei hän pelaa NHL:ssä.

Ykkösmaalivahti Thomasin nimeä ei Jokerien pelaajalistassa vieläkään näy, mutta toimitusjohtaja vakuutti jälleen, että Thomas pelaa lähes varmuudella tulevalla kaudella Jokereissa.

- Hän ei pelaa Venäjällä, ei Ruotsissa, ei Saksassa, eikä Kiinassa, vaan Jokereissa, jos ei pelaa NHL:ssä, Virmanen sanaili.

Samalla Jokerit tiedotti tulevan kauden kapteenistostaan ja yhdestä jatkosopimuksesta. Varsinaista kapteenia Petri Varista tuuraavat tarvittaessa Kari Martikainen, Marko Jantunen ja Petri Pakaslahti. Nuori puolustaja Tero Konttinen jatkaa seurassa tulevallakin kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle