Florida Panthers erotti päävalmentaja Mike Keenanin

NHL / Uutinen
Florida Panthers on vapauttanut päävalmentaja Mike Keenanin tehtävistään, kanadalainen televisioyhtiö TSN kertoo nettisivuillaan. Panthers järjestänee myöhemmin tänään asiasta lehdistötilaisuuden.

Panthersin GM Rick Dudley ottaa joukkueensa päävalmentajan tehtävät väliaikaisesti itselleen, kunnes löytää sopivan korvaajan. Dudley on Panthersin penkin takana jo tiistaina pelattavassa ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Joukkueen muut valmentajat, Mike Pelino ja John Torchetti, jatkavat tehtävissään.

Tällä kaudella Panthers on pelannut 15 ottelua, joista joukkue on voittanut viisi ja kerännyt yhteensä 12 pistettä. TSN:n lähteiden mukaan potkujen syynä lienevät Keenanin tulehtuneet suhteet GM Dudleyn kanssa. Tämän vuoksi omistaja Alain Cohen antoi viimein Dudleylle oikeudet tehdä asian hyväksi mitä parhaaksi katsoo.

Keenan on yksi NHL:n historian voitokkaimmista valmentajista. Hän on valmentanut 1221 NHL:n runkosarjaottelussa, joista hänen joukkueensa ovat voittaneet 584 peliä. NHL:n historiassa ainoastaan legendaarisilla Al Albourilla, Scotty Bowmanilla, ja Dick Irvinillä on enemmän voittoja kuin Keenanilla.

Keenan on voittanut myös yhden Stanley Cupin. Mestaruus tuli vuonna 1994 NY Rangersin päävalmentajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle