Rikard Grönborgille määrättiin sakkorangaistus

LIIGA / Uutinen
Grönborg ei ollut yhtä mieltä ottelun tuomareiden kanssa viime lauantain HIFK-pelissä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Tappara-valmentaja Rikard Grönborgille 10 000 euron sakkorangaistuksen epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi.

Liigan toimitusjohtaja asetti maanantaina Tappara-valmentaja Rikard Grönborgin kommentoinnin Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönnille epäurheilijamaisena käytöksenä Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn. Grönborg huusi Rönnille ottelun päätyttyä ennen lehdistötilaisuuden alkamista viime lauantaina Tappara–HIFK-pelin jälkeen.

Kurinpitodelegaatio pyysi lausuman tapahtumista Rönniltä ja Tappara antoi kirjallisen lausuman. Grönborgia kuultiin suullisesti.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että keskustelu on selvityksen mukaan tapahtunut pelaajakäytävällä, mutta kuulunut lehdistötilaan, jossa TV-kamera on sen tallentanut. Pelaajakäytävä ei ole julkinen paikka, mutta toimittajilla on sinne pääsy, joten keskustelua ei voida pitää osapuolten välisenä yksityisenä keskusteluna.

Grönborgin sanavalinnat täyttävät Liigan sääntöjen mukaan herjaavan kielenkäytön ja epäurheilijamaisen käytöksen piirteet. Tästä syystä kurinpitodelegaatio on todennut, että mainitulla tavalla puhuminen tulee sanktioida.

Grönborgille määrätään kurinpitosäännön mukainen 10 000 euron sopimussakko. Päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle