Mikko Rantanen ylitti sadan pisteen haamurajan vasta kolmantena suomalaisena

NHL / Uutinen
Mikko Rantanen on pelaamassa parasta suomalaiskautta vuosiin.
Kuva © Jarno Hietanen
Sadan tehopisteen rajan ylittäminen on koko NHL:n mittapuulla loistava saavutus. Suomalaisista rajan ovat rikkoneet ennen Rantasta vain Teemu Selänne ja Jari Kurri.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche kohtasi vieraskaukalossa Anaheim Ducksin. Rantanen taiteili pelissä tehot 2+2 korottaen koko kauden pistepottinsa jo yhteensä 102 pisteeseen (54+48). Rantasesta tuli yhdeksäs sadan pisteen rajan tällä kaudella ylittänyt pelaaja.

Suomalaisittain rajan rikkominen ei tapahdu vuosittain, sillä edellinen rajan rikkonut suomalaispelaaja oli Teemu Selänne kaudella 1998–1999. NHL:n historiassa Rantanen on vasta kolmas rajan rikkonut suomalaispelaaja. Selänne rikkoi sadan pisteen rajan urallaan neljä kertaa, kun taas Jari Kurri kuusi kertaa.

Rantanen on koko NHL:n pistepörssissä sijalla yhdeksän. Pistepörssiä johtaa Edmonton Oilersin Connor McDavid huimalla 151 pisteen saaliillaan (64+87).

Avalanche kohtaa runkosarjassa vielä Edmonton Oilersin, Winnipeg Jetsin sekä Nashville Predatorsin, joten Rantasella on vielä kolme ottelua aikaa parantaa henkilökohtaista piste-ennätystään.

» Lähetä palautetta toimitukselle