Puolustajatykitystä: Erik Karlsson ja Miro Heiskanen rikkoivat haamurajat

NHL / Uutinen
Erik Karlsson rikkoi sadan pisteen haamurajan.
Kuva © Getty Images

San Jose Sharksin Erik Karlsson rikkoi viime yön kierroksella sadan tehopisteen rajan, kun hän teki kaksi maalia Winnipeg Jetsiä vastaan.

Karlssonista tuli ensimmäinen puolustaja NHL:ssä 31 vuoteen, joka rikkoo sata pistettä. Edellisen kerran tempussa onnistui Brian Leetch kaudella 1991–92. Karlssonin aiempi yhden kauden ennätys oli 82 pistettä seitsemän vuoden takaa.

Karlssonin ja Leetchin lisäksi NHL:n historiassa sata pistettä yhdellä kaudella ovat puolustajista tehneet Bobby OrrPaul CoffeyAl MacInnis ja Denis Potvin.

Myös Dallas Starsin suomalaistähti Miro Heiskanen ylsi viime yön kierroksella upeaan rajapyykkiin, kun hän rikkoi 70 pisteen rajan. Heiskanen teki ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan kaksi syöttöä, joiden jälkeen hänellä on kasassa 71 pistettä.

Kyseessä on vasta toinen kerta, kun suomalaispuolustaja rikkoo NHL:ssä 70 pisteen rajan yhdellä kaudella. Ennen Heiskasta tässä onnistui Reijo Ruotsalainen kaudella 1984–85.

Heiskasen pitäisi tehdä vielä kolme pistettä, jotta hän rikkoisi Ruotsalaisen suomalaisennätyksen 73 pistettä. Stars pelaa runkosarjassa vielä kaksi ottelua, kummatkin St. Louis Bluesia vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle