Lähteet: Arizona Coyotes on muuttamassa Utahiin – uutinen kerrottiin pelaajille ennen peliä

NHL / Uutinen
Coyotes on matkalla uuteen kaupunkiin.
Kuva © Andrea Cardin / NHLI via Getty Images
NHL-sisäpiirilähteiden mukaan Arizona Coyotes on muuttamassa Utahiin.

Useiden lähteiden mukaan NHL-seura Arizona Coyotes on muuttamassa Utahin osavaltiossa sijaitsevaan Salt Lake Cityyn. Seura on ollut jo pitkään muuttohuhujen kohteena, mutta muun muassa NHL-sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman kertoi, että uutinen muutosta olisi kerrottu Coyotesin pelaajille ja muulle henkilökunnalle ennen Edmonton Oilersia vastaan pelattua ottelua.

Friedmanin mukaan pelaajille tarjottiin mahdollisuutta käydä Salt Lake Cityssä, ja heille olisi kerrottu aikatauluista muuttoon liittyen.

Coyotesin GM Bill Armstrong lensi ennen ottelua Edmontoniin kertoakseen uutiset henkilökohtaisesti seuran henkilöstölle. Armstrong ei antanut kommentteja medialle tapaukseen liittyen, eikä pelaajia tuotu median haastateltaviksi ottelun jälkeen. Myös päävalmentaja Andre Tourigny vastasi vain peliin liittyviin kysymyksiin ottelun jälkeen. 

Coyotes voitti itse ottelun Oilersia vastaan Matias Maccellin jatkoeräosumalla.

Seura on pelannut Arizonan osavaltiossa kaudesta 1996–97. Se tunnettiin nimellä Phoenix Coyotes kauteen 2013–14 asti ennen nykymuotoisen nimen vakiintumista. Seura ajettiin ulos kotiareenaltaan kauden 2021–22 päätteeksi rästiin jääneiden velkojen vuoksi, ja se joutui siirtymään 4 600-paikkaiselle yliopistoareenalle kolmivuotisella sopimuksella. Coyotesin uusi areenaesitys Tempen kaupunkiin hylättiin toukokuussa 2023 kaupungin asukkaiden äänestettyä hanketta vastaan.

Salt Lake Cityssä ei ole koskaan ollut NHL-organisaatiota, mutta kaupungissa pelattiin muun muassa vuoden 2002 talviolympialaisten jääkiekkoturnaus. Kaupunkiin suomalaisväriä tuo NBA-seura Utah Jazzin tähtipelaaja Lauri Markkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle