Arizona Coyotesin myynti varmistui – joukkue muuttaa Utahiin

NHL / Uutinen
Coyotesin taru Arizonassa päättyy 28 vuoden jälkeen.
Arizona Coyotesin myynti on hyväksytty. Joukkue muuttaa ensi kaudeksi uuteen kotiin, joka sijaitsee Salt Lake Cityssä, Utahin osavaltiossa.

Arizona Coyotesin viime vuosia ovat sävyttäneet monenlaiset ongelmat, ja kahden viime kauden ajan joukkue on joutunut pelaamaan 5 000-paikkaisessa Mullett Arenassa, kun seura häädettiin edelliseltä kotiareenaltaan.

Seuran taival Arizonassa alkoi vuonna 1996. Sitä ennen se pelasi Winnipegissä WHA:ssa ja NHL:ssä. Coyotes ei saavuttanut suurempaa menestystä ja joukkue oli kahdeksan parhaan joukossa vain kerran, vuonna 2012, jolloin se eteni aina konferenssifinaaliin asti. Sen jälkeen Coyotes pelasi pudotuspelejä vain vuonna 2020, jolloin se pääsi laajennettuihin pudotuspeleihin koronaviruksen keskeytettyä runkosarjan ennen aikojaan.

Uusi omistaja on Ryan Smith, joka omistaa myös NBA-seura Utah Jazzin. Smith on myös osaomistajana MLS-joukkue Real Salt Lakessa. Kauppahinta hänen ja entisen omistajan, Alex Meruelon, välillä on noin 1,2 miljardia dollaria.

NHL-joukkue tulee jakamaan Delta Centerin kotiareenanaan Utah Jazzin kanssa.

Coyotesin organisaatioon kuului tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa. Hyökkääjä Matias Maccelli ja puolustaja Juuso Välimäki kuuluivat koko kauden kokoonpanoon, ja Aku Räty pääsi pelaamaan viimeisessä runkosarjaottelussa. 

Joukkuetta tullaan kutsumaan kotiosavaltion Utahin mukaan. Nimi ja joukkueen värit julkistetaan myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle