Kovassa vireessä oleva Mikael Granlund valittiin NHL:ssä viikon pelaajaksi

NHL / Uutinen
Ensimmäistä kauttaan Sharksissa pelaava Granlund on parantanut otteitaan kauden edetessä.
Kuva © Scott Taetsch
NHL:n pelaajayhdistys NHLPA on valinnut Mikael Granlundin viikon pelaajaksi.

Mikael Granlund oli joulukuun ensimmäisen viikon tehokkain pelaaja yhdeksällä pisteellään. Yhteensä yhdeksästä tehopisteestä (2+7) peräti kahdeksan syntyi tasakentällisin, minkä lisäksi syöttötili karttui alivoimalla.

Sharks pelasi viikon aikana neljä ottelua, joista se voitti kolme ja hävisi yhden, kun Rangers vei kotonaan voiton yhden maalin turvin. Granlund iski kahdesti kolme tehopistettä yhden ottelun aikana, kun sekä Devils- että Red Wings-otteluissa pistesaldo oli 1+2. Jälkimmäisessä ottelussa maali oli ottelun ratkaisumaali jatkoajalla.

Koko kauden mitassa Granlundilla on kasassaan yhteensä 16 (3+13) tehopistettä. Lukema oikeuttaa Sharksin sisäisen pistepörssin toiseen sijaan Tomáš Hertlin takana.

Sharks aloitti kautensa historiallisen heikosti, kun se hävisi peräti 11 ottelua putkeen. Tahti on parantunut, sillä nyt joukkue on kahden ottelun voittoputkessa, ja seitsemän edellistä kamppailua ovat tuottaneet viisi voittoa.

Sharks on myös noussut läntisen konferenssin jumbopaikalta jättäen Chicago Blackhawksin taakseen. Siitä huolimatta joukkue on päästänyt koko sarjassa eniten maaleja (111) ja tehnyt toiseksi vähiten osumia (58).

» Lähetä palautetta toimitukselle