San Jose Sharks jäädyttää Joe Thorntonin pelinumeron ensi kaudella

NHL / Uutinen
Thornton edusti Sharksia kunnioitettavat 15 kautta.
Kuva © Getty Images
Joe Thorntonin pelinumero 19 nousee ensi kaudella SAP Centerin kattorakenteisiin.

San Jose Sharks tiedotti keskiviikkona jäädyttävänsä seuralegenda Joe Thorntonin pelinumeron 19. Seura kertoo seremonian tarkemman ajankohdan myöhemmin.

Lempinimellä Jumbo Joe tunnettu hyökkääjä edusti kalifornialaisjoukkuetta kunnioitettavat 15 kautta lopettaen uransa kauteen 2019–20. Hän on Sharksin seurahistorian toinen pelaaja, jonka numero jäädytetään. Thorntonin pitkäaikaisen pelikaverin Patrick Marleaun numero 12 jäädytettiin viime helmikuussa.

Thornton varattiin Boston Bruinsiin varauskierroksen ensimmäisenä pelaajana vuonna 1997. Hän siirtyi San Joseen syksyllä 2005 voittaen heti NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle annettavan Hart Trophyn sekä pistepörssin voittajalle jaettavan Art Ross Trophyn. Joukkue pelasi Thorntonin johdolla Stanley Cupin finaaleissa vuonna 2016.

– On ollut kunnia ja etuoikeus pelata NHL:ssä 24 kautta, mutta kun tulin San Joseen, se tuntui oikeasti kodilta. Rakastuin tähän seutuun ja sen ihmisiin. Vietin urani parhaat vuodet kantaen Sharksin logoa rinnassani, Thornton sanoi tiedotteessa vapaasti suomennettuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle