Kari Jalosen potkuille sinetti

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kari Jalonen ehti toimia Tšekin päävalmentajana vain reilun vuoden verran.
Kuva © Topi Lainio
Historian huonoin MM-kisasijoitus ja riittämätön suunnitelma ensi vuoden MM-kotikisoihin valmistautumiseksi riittivät Tšekin jääkiekkoliiton komitealle, joka vapautti Kari Jalosen tehtävästään.

Tšekin jääkiekkoliitto on päättänyt erottaa Kari Jalosen, 63, maan A-maajoukkueen päävalmentajan paikalta. Se ilmoitti päätöksestään torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa. Samalla ovenavauksella sai lähteä myös muu valmennusryhmä.

Jalosen sopimuksen oli määrä jatkua ensi vuonna Tšekissä pelattaviin MM-kisoihin, mutta puolivälierätappio ja puutteellinen suunnitelma kotikisoihin valmistautumisesta saivat maan jääkiekkoliiton tekemään oman ratkaisunsa.

– Kari Jalosen kirjallinen raportti ei tyydyttänyt ketään. Kaikki odottivat jotakin muuta, Tšekin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Alois Hadamczik latasi tiedotustilaisuudessa.

Maan jääkiekkoliiton johtokomitea päätti Jalosen erottamisesta äänin 9–2. Jalosen potkuista päättäneen komitean 11 jäsenen joukossa ovat muun muassa pelaajasuuruudet Jaromír Jágr, Petr Bříza ja Jiří Šlégr.

Samaisessa tilaisuudessa liiton komitea ilmoitti nimittäneensä Jalosen seuraajaksi Radim Rulíkin, joka luotsasi maan alle 20-vuotiaat MM-hopealle vuodenvaihteessa. Myös Rulíkin valmennusryhmään kuuluneet Jiří Kalous sekä entiset NHL-pelaajat Marek Židlický ja Ondřej Pavelec siirtyvät A-maajoukkueen palvelukseen.

Asiasta Suomessa uutisoivat ensimmäisenä muun muassa Iltalehti ja MTV Uutiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle