Jokipojissa kovat tehot iskenyt Varttinen Ketterän testiin − kaksi paluumuuttajaa Suomi-sarjasta myös koeajalle

MESTIS / Uutinen
Vahvan kauden pelannut Varttinen suuntaa seuraavaksi Imatralle.
Kuva © Timo Savela
Ketterän ryhmä täydentyy kolmella koeajalle tulevalla pelaajalla, joista nimekkäimpänä Jokipojissa tehokkaasti viime kaudella esiintynyt Matias Varttinen.

Ketterään koeaikasopimuksilla liittyvät puolustaja Juuso Järvinen sekä hyökkääjät Santeri Suomalainen ja Matias Varttinen. Kaikkien kolmen pelaajan tilannetta tarkastellaan koeajan aikana viikko kerrallaan.

Kolmikon selvästi nimekkäin peluri on Jokipojissa viime kauden kiekkoillut Varttinen. 25-vuotiaalla hyökkääjällä on vyöllään myös 139 liigaottelua Ässien riveistä. Viime kaudella Varttinen esiintyi Mestiksessä tehokkaasti, sillä 41 ottelussa syntyivät tehot 17+24=41. Hän oli joensuulaisryhmän kolmanneksi tehokkain pistemies.

Suomalainen, 23, ja Järvinen, 22, pelasivat viime kaudella puolestaan Suomi-sarjaa: Suomalainen edusti Kalajoen JHT:ta ja Järvinen Porvoon Huntersia. Suomalainen iski 36 ottelussa tehot 11+16=27 ja Järvinen viimeisteli 23 kamppailussa 21 tehopistettä.

Molemmilta löytyy aiempaa Ketterä-taustaa sekä junioreista että edustusjoukkueesta: Suomalainen pelasi imatralaisryhmässä toissa kaudella 10 Mestis-ottelua, kun taas Järvisellä on kahdelta viime kaudelta yhteensä seitsemän Mestis-kamppailua tilillään.

» Lähetä palautetta toimitukselle