Jokereille kaksi vahvistusta Pohjois-Amerikan kentiltä − "Kossila on taitava pelintekijä, jolta löytyy runsaasti myös ratkaisukykyä"

KHL / Uutinen
Kossila on pelannut pitkään rapakon takana.
Kuva © Getty Images
Kalle Kossila ja Otto Leskinen liittyvät helsinkiläisten vahvuuteen.

Sekä hyökkääjä Kalle Kossilan että puolustaja Otto Leskisen sopimukset ovat kahden vuoden mittaisia.

Kossila, 28, on pelannut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2012−13 lähtien ja hän on päässyt pelaamaan myös NHL:ssä. 19 ottelua Anaheim Ducksissa tuottivat tehot 2+1.

Viime kaudella hyökkääjä kiekkoili Toronto Marliesissa AHL:ssä. tehden Maple Leafsin farmijoukkueelle 28 ottelussa 7+22=29 pistettä. Yhteensä Kossila on pelannut AHL:ssä 210 ottelua.

− Kossila on taitava pelintekijä, jolta löytyy runsaasti myös ratkaisukykyä. Pohjois-Amerikan kaukaloissa silmiinpistävää on ollut hänen tehokkuutensa, vahva kiekollinen tekeminen sekä pelirohkeus. Olemme iloisia, että voimme toivottaa Jokereissa juniorina pelanneen parhaassa iässä olevan suomalaisen huippupelaajan tervetulleeksi riveihimme, sanoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri tiedotteessa.

Jokereissa jo juniorivuosinaan pelanneen Kossilan lisäksi helsinkiläisten peliasuun pukeutuu ensi kaudella puolustaja Leskinen, 24, joka päätti kautensa Montreal Canadiensin organisaatiossa. Laval Rocketin AHL-joukkueessa syntyi kahden kauden aikana 85 ottelussa 39 pistettä.

− Leskinen on pelitaitava ja monipuolinen puolustaja, joka on hyvä liikkumaan ja avaamaan peliä. Hän on pelaajana vasta tulossa parhaaseen ikäänsä ja olemme todella tyytyväisiä, että hän halusi tulla Jokereihin kehittymään sekä menestymään, Kurri toteaa.

Sekä Kossila että Leskinen valittiin AHL:n Kanadan divisioonan tähdistöön. Kossilan pelipaitaa koristaa jokerinutussa numero 11 ja Leskisne selkämykseen kirjaillaan numero 28.

» Lähetä palautetta toimitukselle