Iivari Räsänen sitoutui yliopistosarjaan − opinahjona Quinnipiac

Muut Sarjat / Uutinen
Iivari Räsänen oli viime vuonna poikien MM-kisoissa Nuorten Leijonien kapteeni.
Kuva © Saimi Airaksinen
Kesken kauden Pohjois-Amerikkaan lähtenyt puolustaja Iivari Räsänen siirtyy ensi kaudeksi yliopistosarjaan seuraten näin isoveljensä esimerkkiä.

Tappara-kasvatti Iivari Räsänen siirtyi alkukaudesta Muskegon Lumberjacksin riveihin USHL:ään. Tarkoituksena oli valmistautua samalla yliopistopeleihin, ja ensi kaudella Räsänen opiskelee Quinnipiacin yliopistossa pelaten samalla yliopistosarjaa.

Räsänen on tuttu pelaaja juniorimaajoukkueiden riveissä, ja viime kevänä hän oli 18-vuotiaiden MM-kisoissa joukkueen kapteeni. Viidessä ottelussa tilille kertyi yksi syöttöpiste.

Quinnipiacin yliopistossa on aiemmin nähty vain yksi suomalaispelaaja, Dan Nybondas. Tällä kaudella NHL:ssä on pelannut kolme yliopiston entistä pelaajaa, ja näistä Devon Toewsille on kertynyt eniten NHL-otteluita. Alumneihin kuuluu myös Tapparan maalivahti Michael Garteig.

Iivari Räsäsen isoveli Aapeli pelaa Boston Collegen riveissä kolmatta kauttaan. Mikäli Edmonton Oilersin varaama hyökkääjä ei tee NHL-sopimusta kauden päätyttyä, hänellä on ensi kaudella edessä viimeinen yliopistokausi.

» Lähetä palautetta toimitukselle