HIFK:n Åsten säästyi pelikiellolta, Pelicansin käsittelypyyntö juuttui sähköpostiin − lahtelaisilta kipakka vastaus Liigalle

LIIGA / Uutinen
Micke-Max Åsten ei saanut pelikieltoa.
Micke-Max Åsten ei saanut pelikieltoa taklauksestaan Pelicansin Aatu Jämseniin. HIFK-hyökkääjän taklauksen katsottiin osuvan suurilta osin muualle kuin päähän.

Liiga tiedotti keskiviikkona, että HIFK:n Micke-Max Åsten ei saa pelikieltoa taklauksestaan Pelicansin Aatu Jämseniin joukkueiden välisessä kohtaamisessa viikonloppuna. Pelicans kertoi hyökkääjänsä joutuvan viikoiksi sivuun taklauksen seurauksena.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että Pelicansin lähettämä pyyntö tapauksen tutkimisesta ei ollut tullut teknisistä rajoituksista johtuen sähköpostissa perille. Taklaustilanne tutkittiin tästä huolimatta.

Päätöksessä kerrotaan, että pelaajien välillä on vartalokontakti ja pelaajien polvet osuvat yhteen. Lisäksi tilanteessa tulee osuma Jämsenin päähän. Kurinpitodelegaatio toteaa Åstenin taklaavan edestäpäin kiekollista vastustajaa vasemmalla olkapäällään ja tästä tulee kontakti Jämsenin ylävartaloon.

Delegaatio mainitsee, että Jämsen voi tilanteessa odottaa taklauksen tulevan. Lisäksi delegaatio näkee, että suurin voima tilanteessa kohdistuu Jämsenin vartaloon eikä päähän. Lisäksi Åstenin ei todeta osoittavan piittaamattomuutta vastustajaa kohtaan.

Liigan kurinpitodelegaatio toteaa päätöksessään myös, että Åstenin vasen käsivarsi on taklaushetkellä irti vartalosta, mutta kuitenkin tämän vartalon etupuolella eikä Åsten kurota käsivarttaan Jämsenin päätä kohti.

Pelicans julkaisi pikaviestipalvelu X:ssä Liigan kurinpidon päätöksen jälkeen tuiman videoviestin suunnattuna Liigalle. Pelicans nosti taklauksen näyttävässä videossa esiin Liigan sitaatin "Pelaajaturvallisuus on meille ensisijainen asia". Videon saateviestinä on yksi sana: "Herätys.".

Muokattu: 20.12.2023, kello 18:23: Lisätty kappale Pelicansin pyynnön välitysongelmista. Otsikkoa myös muokattu.

Muokattu: 20.12.2023, kello 18.33: Lisätty tieto Pelicansin julkaisemasta videosta. Otsikkoa muokattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle