Calgary Flames jäädyttää Miikka Kiprusoffin pelinumeron

NHL / Uutinen
Kiprusoffin pelinumero nousee Flamesin kotihallin kattoon.
Kuva © Getty Images
Suomalainen maalivahtilegenda saa Calgary Flamesilta ison kunnianosoituksen, kun hänen numeronsa 34 nostetaan kanadalaisseuran kotihallin kattoon.

Calgary Flames jäädyttää suomalaisen maalivahtilegendan Miikka Kiprusoffin pelinumeron 34. Juhlallisuudet pidetään ensi vuonna 2. maaliskuuta Flamesin ja Pittsburgh Penguinsin välisen ottelun yhteydessä.

− Olemme ylpeitä voidessamme rakentaa Flamesin perintöä kunnioittamalla yhtä seurahistorian hienointa pelaajaa. Omistajien ja Flames-organisaation puolesta onnittelemme Miikkaa upeasta urasta ja tästä ansaitusta, harvinaisesta saavutuksesta, GM Craig Conroy sanoi tiedotteessa.

Kiprusoff, 46, päätti uransa kauteen 2012−13 juuri Flames-paidassa. Hän tuli kanadalaisseuraan vuonna 2003 ja pelasi työsulkukautta lukuunottamatta loppu-uransa calgarylaisten riveissä.

− Rakastin aikaani Calgaryssa. Fanit ovat uskomattomia ja Calgary on hieno kaupunki asua ja pelata. Jääkiekko todella merkitsee täällä jotain ja olen ylpeä siitä, että sain pukea "Liekehtivän C:n" ylleni ja kutsua kaupunkia kodikseni yhdeksän vuoden ajan, Kiprusoff totesi.

Kipper edusti NHL:ssä myös San Jose Sharksia. Yhteensä hän torjui kiekkoja 623 NHL:n runkosarjaottelussa. Urallaan kaksi Suomen mestaruutta voittanut maalivahti palkittiin kertaalleen NHL:n parhaalle torjujalle annettavalla Vezina Trophylla. Hän voitti myös leijonapaidassa olympiapronssin ja kaksi MM-hopeaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle