Mestis-kierros: FPS taisteli kotivoiton, Ketterä murskasi SaPKon

MESTIS / Kierrosraportti
Kuva © Jarno Hietanen
Torstai-ilta tarjosi Mestiksen ystäville kaksi ottelua. Ketterä haki Arttu Rämön johdolla selvän vierasvoiton Savonlinnasta. FPS piinasi K-Vantaata loppuun saakka ja pystyi venymään lopulta voittoon.

FPS loppuhetkillä kauden ensimmäiseen kotivoittoon

Sarjan hännille juuttunut nousijajoukkue FPS teki ryhtiliikkeen kotihallissaan, johon se sai vieraaksi ylemmän keskikastin K-Vantaan joukkueiden kauden kolmanteen keskinäiseen välienselvittelyyn.

FPS:lle voitto oli vasta kauden toinen, ja ensimmäinen kotihallissa. K-Vantaa jatkoi tuskaista taivaltaan, sillä tappio oli lohipaidoille neljäs peräkkäinen.

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun Teemu Karjalaisen komea yksilösuoritus ylivoimalla ja Miku Ronkaisen vähintään yhtä hieno osuma veivät vihreäpaidat 2–0-johtoon.

Hienot yksilösuoritukset olivat illan teema, sillä hienoa katsottavaa oli myös Juuso Perttilän iskemä kavennusosuman vielä avauserässä, mutta sen jälkeen Tuomas Aalto forssalaismaalilla pisti luukut kiinni.

Isäntien johtoasema kesti kovasta vantaalaispainostuksesta huolimatta aina kolmannen erän alkuhetkille asti. Oliver Kiljunen iski vantaalaiset tasoihin, mutta FPS ei ei tästä lannistunut.

Forssalaisjoukkue pommitti vieraiden maalia koko kolmannen erän pakottaen Samuel Jukurin venymään ajoittain huipputorjuntoihin. Forssalaiset ovat hävinneet aikaisemmat kotipelinsä pääsääntöisesti pienellä marginaalilla, mutta tällä kertaa palkinto sinnikkyydestä tuli.

FPS-ylivoima oli juuri päättynyt, kun K-Vantaalle kävi paha virhe oman maalin edessä ja FPS-kultakypärä Paavo Tyni pääsi laukomaan isännät johtoon vain reilua minuuttia ennen päätössummeria. FPS puolusti johtoaan kypsästi ja näin täydet pisteet jäivät Forssaan.

Kaikki Mestiksen otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/videot/mestis

Rämön kypärätemppu vauhditti Ketterän leveää vierasvoittoa

Ketterä oli tyly vieras Savonlinnassa ja kuittasi parin viikon takaisen SaPKon vierasvoiton selkein lukemin 1–5. Imatralaisten kapellimestarina hääri Arttu Rämö, joka laukoi peräti kolme maalia. Osumat nostivat Rämön myös sarjan piste- ja maalipörssien kärkeen.

Ketterä hallitsi ottelua alusta loppuun ja Jere-Matias Alanen avasi maalihanat jo reilun minuutin pelin jälkeen. Ottelussa yhteensä 42 torjuntaa kirjauttanut Niko Parkkinen joutui kaivamaan kiekon verkon perukoilta avauserässä yhteensä kolmesti, kun myös Sebastian Sjöholm ja Rämö osuivat.

Erityisesti toisessa erässä Parkkinen piti SaPKoa mukana pelissä, kun Ketterä pommitti kiekon kohti maalia 24 kertaa. Näistä ainoastaan yksi, Rämön erän alun kuti painui sisään.

0–4-tilanteessa peli alkoi olla taputeltu, siitäkin huolimatta, että SaPKon Matias Mustonen onnistui iskemään SaPKon ainokaisen. Päätöserässä Rämö kaunisteli lukemia ottelun kolmannella ja kauden kymmenennellä täysosumallaan. Imatralaisten Henry Karjalaisen epäonnistunut rangaistuslaukaus ei enää pelin tulokseen vaikuttanut.