USA juotti Suomelle katkerinta kalkkia naisten MM-finaalissa

MAAJOUKKUE / Raportti
USA astui etualalle ja vei kullan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Avauserä alkoi jännittyneissä ja tunnustelevissa merkeissä. USA oli jonkin verran niskan päällä, mutta Suomikin pystyi hallitsemaan kiekkoa. Erän loppua kohden USA kuitenkin sai koko ajan vahvempaa otetta ja pääsi pitämään pitkiä aikoja kiekkoa. Suomi taisteli urhoollisesti Noora Rädyn johdolla ja kun Räty onnistui ottamaan muutaman tärkeän torjunnan kaupan päälle, erätauolle päästiin maalittomissa lukemissa.

Suomi pääsi heti toisen erän alussa kokeilemaan ylivoimaa, mutta laatu oli jäänyt vielä pukukoppiin. USA pääsi takaisin kuskin paikalle erikoistilanteen jälkeen, mutta Suomen toinen ylivoima erän kahdeksannella minuutilla käänsi taas suuntaa.

Maalin makuun viimein

USA ei tätä jäänyt ihmettelemään, vaan hallitsi erän puolivälin jälkeen useita minuutteja selvästi. Hallinta huipentui pelin avausmaaliin ajassa 35.46, kun USA sai riistettyä kiekon keskialueella ja Annie Pankowski kiskaisi hienon laukauksen maaliin. Syötöt tarjoilivat Kendall Coyne Schofield ja Emily Pfalzer.

Kuten USA aiemmin, Suomikaan ei lamaantunut vastustajan vahvasta vaiheesta. USA:n johtomaalista ei kulunut kuin kaksi minuuttia ja 43 sekuntia, kun Petra Nieminen tarjoili herkkusyötön Susanna Tapanille, joka tykitti kiekon maalin kattoon. Toisen syötön nappasi Minnamari Tuominen. Suomen harmiksi USA pääsi ylivoimalle kaksi sekuntia ennen erätaukoa, joten päätöserän alkuun saatiin hankala lähtö.

Suomi tappoi alivoiman loppuosan päätöserän alussa. USA painoi tämän jälkeen edelleen päälle ja Suomi taisteli leijonan lailla. Suomikin sai kuitenkin johdateltua peliä haluamaansa suuntaan ja maalivahti Räty näki hyvin yhdysvaltalaislaukaukset. Jännitys kasvoi aina vain käsinkosketeltavammaksi mitä pidemmälle erä eteni ja jokaikinen tilanne nostatti tunnelmaa. Kaikesta huolimatta peli eteni jatkoerään.

Mikä oli syynä Suomen voiton peruuntumiselle?

USA aloitti jatkoerän vahvasti ja pääsi ylivoimalle seitsemännellä minuutilla. Suomi taisteli kuitenkin ja selvitti tilanteen. Jatkoerä eteni jännittävissä merkeissä ja lopulta Suomi sai kiekon maaliin ajassa 71.33. Maali kuitenkin hylättiin todella omituisella tavalla pitkä tarkastamisen jälkeen ja Suomen aloitetut kultajuhlat peruttiin.

Viimeinen mahdollisuus Suomelle suotiin erän lopun ylivoiman muodossa, mutta rangaistuslaukaukset tulivat jälleen kerran ratkaisumuodoksi.

Rangaistuslaukauksissa USA oli lopulta etevämpi. Niin Amanda Kessel kuin Pankowskikin saivat ohitettua Rädyn ja kun vain Tuominen osui suomalaisista, Suomi joutui nielemään katkeria tappion kyyneliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle