Suomen naisten historiallinen MM-kulta vietiin hämmentävällä tuomariratkaisulla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen juhlat vaihtuivat pettymykseen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Jenni Hiirikoski laukoi, USA:n maalivahti Alex Rigsby tiputti kiekon eteensä ja Petra Nieminen löi irtokiekon sisään. Päätuomari nosti kätensä ylös jäähyn merkiksi ja osoitti heti perään maalia.

Tämän jälkeen Suomi ryntäsi juhlimaan mestaruutta. Tuomarinelikko kuitenkin suuntasi toimitsija-aitioon ja alkoi tarkistaa maalin syntyä. Armottoman pitkän tarkastelun ja täydellisen epäuskoisen odottelun jälkeen tuomio oli hylkäys. Rigsbylle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Tuomio näyttää erittäin oudolta, sillä Rigsby paremminkin jäi Hiirikosken jyrän alle kuin olisi kampittanut ketään. Lisäksi Yhdysvallat ei koskenut kiekkoon enää ennen Niemisen tekemään maalia, joten siirretty rangaistus ei päättynyt.

Suomi vielä haastoi tuomion, mutta se ei muuttunut. Ottelu jatkui ja USA vei mestaruuden lopulta voittomaalikilpailussa.

Turnauksen tuomaritoiminnasta vastaava Kansainvälinen jääkiekkoliitto ei ole toistaiseksi kertonut julkisesti selitystä jatkoajan hämmentävään tuomariratkaisuun.

Muokattu 15.4.2019 kello 0.11: Otsikkoa muutettu. Edellinen otsikko oli Suomen naisten historiallinen MM-kulta vietiin häkellyttävällä tuomarifarssilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle