Tappara ja Kristian Kuusela juhlivat – SaiPan tappioputki jatkuu

Patrik Virralla oli hyvä päivä maalin edustalla.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tappara pääsi SaiPan kustannuksella juhlimaan paitsi ensimmäistä kotivoittoaan uudella areenalla, myös Kristian Kuuselan runkosarjapistettä numero 700.

Tappara käänsi uuden areenan avausviikonlopun ja CHL-puolivälierän jälkeisen paluun Liiga-arkeen juhlaksi Kristian Kuuselan saavuttaessa 700 runkosarjapisteen rajan 4–2-voitossa SaiPasta. Lappeenrantalaisille tappio oli jo yhdeksäs peräkkäin.

Illan maalivahdit Christian Heljanko ja Juho Markkanen eivät ottelun alussa joutuneet yksittäisiä maalin edustan ruuhkia lukuunottamatta kovin haastaviin töihin. Avauserän puolivälissä kotijoukkueen Anton Levtchi tarjoili Tyler Morleylle paikan maalin eteen, mutta kanadalaishyökkääjä ei saanut tästä kiekkoa maalia kohti.

Erän loppupuolella Tappara sortui kahteen hyökkäyspään jäähyyn. Näistä seuranneista ylivoimista parhaaseen paikkaan pääsi Ville Petman, jonka Veikko Loimarannan esityöstä lähtenyt laukaus päätyi kuitenkin poikittaisliikkeeseen pakotetun Heljangon patjaan.

Maalihanat aukeavat

Toisen erän alussa SaiPa pääsi viettämään aikaa Tapparan päädyssä useamman ketjun voimin. Pyörityksen lisäksi tarjolla oli myös läpiajo, mutta Petman ei onnistunut viimeistelemään. Avausmaali meni silti vierasjoukkueen nimiin, kun Valtteri Ojantakanen pääsi huitaisemaan Marc-Olivier Royn vedosta syntyneen irtokiekon ohi Heljangon.

Vieraiden johtoasema ei kuitenkaan kestänyt muutamaa minuuttia kauempaa. Mikael Seppälän lähettämä rystypomppu aiheutti ongelmia maalivahti Markkaselle, ja lopulta pomppivan kiekon ohjasi verkon perukoille Anton Levtchi. Myös erän viimeisellä minuutilla kiekko pyöri SaiPan maalin edustalla, ja tällä kertaa Patrik Virta iski kiekon jäissä olleen Markkasen luistimien juuresta sisään. Päätöserään lähdettiin siis kotijoukkueen 2–1-johdossa.

Juhlat videotuokion jälkeen

Toisen erän Tappara-maalintekijät ottivat päätöserässä tilastoihinsa jäähymerkinnät, kun Virta joutui istumaan kampitusjäähyn ja hieman myöhemmin Levtchille tuomittiin 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta. Jälkimmäisen kakkosen päättyessä Joel Olkkonen sai kaksi kirvesrintaa puoleensa vetäneeltä David McIntyrelta vaikeasta paikasta oivaltavan syötön, ja laukoi kauden avausmaalinsa napakalla kudilla ylänurkkaan.

Tasatilanteessa edettiin muutama minuutti, kunnes Virta oli jälleen hereillä maalin edessä. Tällä kertaa hän löi Kristian Kuuselan paluukiekon ilmasta maaliin. Maalia tarkastettiin videolta jonkin aikaa, mutta lopulta Tappara päästettiin juhlimaan johtomaalia, ja myös Virran ensimmäiseen maaliin syöttöpisteen saanut Kuusela 700:tta runkosarjapistettään. Loppulukemat 4–2 viimeisteli tyhjiin Waltteri Merelä.