Maalihanansa auki saanut HPK nousi upeaan vierasvoittoon – maaginen Kontiola mässäili jälleen tehopisteillä

LIIGA / Raportti
Petri Kontiola saalisti ottelussa kolme syöttöpistettä
Kuva © Jaakko Stenroos
TPS ja HPK pelasivat tasaisen kamppailun keskiviikkona. Ottelu heräsi kunnolla eloon vasta päätöserässä. Jatkoajalla tarjottiin yleisölle myös dramatiikkaa.

Joukkueet lähtivät illan otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Vahvasti kautensa aloittanut TPS oli ennen HPK-ottelua sarjataulukon kuudennella sijalla ja neljästä ottelusta saldona oli kahdeksan pistettä. Vierailija HPK:n alkukausi on ollut todella synkkä. Sarjataulukossa hämeenlinnalaiset majailivat sijalla 14 ja neljän ottelun saldo oli vain yksi vaivainen piste.

Ottelun avauserä käynnistyi HPK-merkkisesti. HPK oli lähellä katkaista pitkän maalittoman putkensa jo avausminuutilla, mutta Jesse Mankisen laukaus osui hämeenlinnalaisten harmiksi vain tolppaan. Vieraiden vahvan alun jälkeen TPS alkoi saada kiinni juonesta ja lopulta kotijoukkueen Timur Ibragimov vei vahvan yksilösuorituksen päätteeksi Palloseuran 1–0-johtoon. Maali oli venäläiselle kauden toinen. TPS onnistui vielä siirtymään 2–0-johtoon, kun kapteeni Lauri Korpikosken loistavan esityön päätteeksi Juuso Pärssinen laukoi kiekon ohi HPK-vahti Daniel Lebedeffin.

Pelillisesti ottelun avauserä ei ollut jääkiekon riemujuhlaa. HPK:lla oli paikat useampaankin osumaan, mutta TPS-vahti Andrej Karejev oli maalillaan todella vakuuttava.

Toinen erä käynnistyi vauhdikkaasti, kun TPS:lle vihellettiin rangaistuslaukaus. Läpi ottelun vahvasti pelannut Lauri Korpikoski ei kuitenkaan rangaistuslaukauksesta onnistunut. HPK painoi läpi erän vahvasti painetta TPS:n päätyyn, mutta tuskainen viimeistely sen kuin jatkui. Lopulta HPK onnistui ansaitusti ajassa 38:52, kun Jere Innala kavensi tilanteeksi 2–1. Maalin myötä Innala rikkoi komean sadan tehopisteen rajapyykin Liigassa.

Molemmat joukkueet pääsivät ottelun toisessa erässä pelaamaan ylivoimaa, mutta ylivoimaosumia ei nähty. Palloseuran ylivoimapeli oli todella heikkoa ja suoraviivaisuus loisti poissaolollaan. HPK:n ylivoimapeli näytti vaaralliselta, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa.

Lähtökohdat päätöserään olivat selvät, HPK hakee kovalla raivolla tasoitusta ja TPS yrittää parhaansa estää HPK:n aikeet.

HPK painoi hyökkäyksiä TPS-päätyyn tasaisesti ja lopulta Eemil Viro joutui ottamaan rangaistuksen koukkaamisesta. Ylivoimaa ei kauan ehditty pelata, kun Markus Nenonen laukoi komeasti 2–2-tasoitusmaalin. HPK jatkoi vahvaa otettaan maalin jälkeen ja lopulta Tommi Tikka laukoi hämeenlinnalaiset 2–3-johtoon jälleen ylivoimalla. Molemmissa ylivoimamaaleissa syöttäjänä toimi kokenut Petri Kontiola.

HPK näytti liitävän jo komeaan vierasvoittoon, mutta huolimattoman jäähyn seurauksena TPS pääsi ylivoimalla tasoittamaan ottelun numeroiksi 3–3. Maalintekijänä kunnostautui Josh Kestner. Lopussa ei enää osumia nähty, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika alkoi dramaattisesti, kun TPS pääsi ampumaan ottelun toista rangaistuslaukausta. Varsinaisen peliajan lopussa tasoituksen ampunut Josh Kestner ei kuitenkaan pystynyt ratkaisemaan ottelua. Jatkoajalla maalipaikkoja nähtiin runsaasti, mutta maaleja ei kuitenkaan syntynyt.

Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli HPK:n Ville Koistinen, joten HPK nappasi Turusta kaksi tärkeää pistettä.

TPS jatkaa pelejään lauantaina, kun se kohtaa Oulussa Kärpät. HPK matkaa perjantaina Hakametsään Tapparan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo