Liiga-kierros: HPK hakee Kontiolan johdolla yllätystä − Pelicans janoaa ongelmiinsa ratkaisua

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Koro
Kolmen ottelun kierroksella on teemana tehottomuudesta eroon pääseminen. Pelicansin alkukausi on ollut vaikea, kun taas Sportilla on ollut matkassa epäonneakin.

Seuraa Heitä

Petri Kontiola #27 | Ilves

Keskushyökkääjä

Liigaan palannut juonikas sentteri on osoittanut peliälyään heti alkukauden otteluissa. Yhteistyö TPS-taustaisen Elmeri Erosen kanssa voi hyvin aiheuttaa harmaita hiuksia turkulaisille.

Lahden ja Kouvolan ensimmäinen paikallisvääntö

Pelicans kaipaa eroon masentavasta tappioputkestaan. KooKoon Kasper Björkqvist lunastaa häneen kohdistuvia odotuksia.

Yleensä Pelicansin ja KooKoon väännöistä on lupa odottaa hyvää. Keskiviikon paikallispelissä varsinkin lahtelaisnippu kaipaisi onnistumisia kipeämmin kuin pitkään aikaan. Neljän ottelun jälkeen kultakypärää kantaa Sakke Hämäläinen tehoilla 2+0, mikä kertoo paljon joukkueen viimeistelystä. Pelicans on tehnyt neljässä pelissä yhteensä kuusi maalia ja on kolmen suoran tappion putkessa.

KooKoo on kolmessa pelissä osunut maalirautojen väliin kahdeksan kertaa. Täsmävahvistus Kasper Björkqvist on tehnyt niistä kolme. Pittsburgh Penguinsista lainasopimuksella Kouvolassa pelaava Björkqvist lunastaa tiedossa ollutta kehityskykyään.

TPS:n juna kolahtelee raiteilleen, HPK tarpoo tappiokierteessä

TPS on voittanut kolme edellistä otteluaan, ja Raimo Helmisen suojatit alkavat löytää peliään. HPK tuskailee tehottomuutensa kanssa.

TPS:n pelivalmius oli yllättävän hyvä heti poikkeuskauden alkumetreillä. Ottelutilastoissa ainoa kauneusvirhe oli juuri avauspelin tappio Ässille, ja sen jälkeen Palloseura on ottanut kaksi kolmen pisteen voittoa ja yhden jatkoaikavoiton.

Ulkomaalaisvahvistukset ovat valloittaneet joukkueen sisäisen pistepörssin Josh Kestnerin johdolla, ja maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen on ollut vahvassa vireessä.

HPK on ajautunut maalintekokriisiin, jota jääkiekkojoukkue ei toivoisi koskaan kohtaavansa. Viimeistely ei ole viime aikoina onnistunut kovin helposti, vaikka tutkapari Petri Kontiola - Elmeri Eronen on ollut ilmeinen mahdollisuus Kerholle.

Toistaiseksi hallitseva mestari on ollut vaikeuksissa, mutta toisaalta TPS-ottelu on hyvä mittari siitä, missä nyt mennään.

Jonne Virtanen jatkaa kultakypärä

Tappara on keskiviikon ottelun ennakkosuosikki, mutta Sportin mahdollisuus on vastaiskuissa.

Vaasan Sportin alkukausi on ollut hankala. Koronaepidemia on sotkenut otteluohjelmaa, ja kentällä joukkue on jäänyt pisteittä silloinkin, kun se on ollut vastoin pelin hallintaa. Sport kuitenkin onnistui nappaamaan kauden avausvoittonsa HPK:sta jalkapallolukemin 1−0. Voimahyökkääjä Jonne Virtanen jatkaa joukkueen kultakypäränä.

Viimeistelyssä vaasalaisilla on ollut epäonneakin matkassaan, esimerkiksi Porin-vierailullaan. Vastaiskut hyödyntämällä Sport voi hyvin vastata kierroksen suurimmasta yllätyksestä.

Tappara seilaa kolmen ottelun pisteputkessa. Se on ennakkosuosikki keskiviikkonakin. Kokenut nippu on nousemassa taulukossa ylöspäin, ja täsmävahvistuksetkin ovat päässeet tehojen makuun.

24 vuotta marraskuun alussa täyttävä tšekki Jiri Smejkal kantaa kultakypärää, mutta tamperelaisten tehot ovat levittäytyneet laajalle rintamalle.

Muokattu kello 15.02. Muutettu tekstissä alunperin lukenut "voittoputki" "pisteputkeksi".