Jonne Virtasen tahtomaali siivitti sitkeän Sportin jatkoaikavoittoon Tampereella

LIIGA / Raportti
Jonne Virtanen nousi Sportin sankariksi.
Tapparan ja Vaasan koronatilanteen vuoksi vieraskiertueella olevan Sportin kohtaamisesta muodostui tiukka ja vähämaalinen vääntö.

Ottelun avauserä oli tasainen, eikä maalipaikoilla liialti herkuteltu, sillä molempien joukkueiden hyökkäyspelaaminen jätti rutkasti parantamisen varaa. Erän mieleenpainuvin tilanne nähtiin aivan sen lopussa, kun Jonatan Tanus sai Simon Suorannan mailan ikävän näköisesti kasvoihinsa. Tilanteesta seurasi Sportille jäähy, mutta Tappara ei onnistunut erikoistilannettaan hyödyntämään.

Toisessa erässä pelin tempo hieman nousi ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Tappara onnistui luomaan tilanteista vaarallisimmat, mutta Michael Spacekin tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa Tappara ei kuitenkaan päässyt, vaikka sille tarjoutui erässä muun muassa vajaan minuutin verran kahden miehen ylivoimaa.

Sport taisteli ja Tappara tuhlaili

Läpi ottelun kotijoukkue hallitsi pelivälinettä enemmän, mutta kärsi kuitenkin suoraviivaisuuden puutteesta maalintekotilanteissa. Myös kolmannessa erässä sama trendi jatkui, kun muun muassa kultakypärä Jiri Smejkal ja Anton Levtchi lähtivät hakemaan vielä syöttöä, vaikka olivat jo itse potentiaalisella laukaisupaikalla.

Pelkkä Tapparan alisuorittaminen ei kuitenkaan kelpaa syyksi yllättävään lopputulokseen. Sport oli selvästi lukenut läksynsä huolellisesti, sillä Tapparan hienoisesta hallinnasta huolimatta vaasalaiset onnistuivat tehokkaasti tukkimaan keskialueen ja häiritsemään kotijoukkueen avauspelaamista.

Päätöserässä Sportille tarjoutui omat mahdollisuutensa myös ylivoimalla, mutta Tappara-puolustajien ontuvista puruista huolimatta joukkue ei onnistunut ohittamaan tsekkivahti Dominik Hrachovinaa. Tappara sen sijaan onnistui alivoimahaastoissaan ja karkasi jopa ylivoimahyökkäyksiin, mutta tulos jäi niidenkin osalta laihaksi.

Koko ottelun osalta kuvaavaa oli, että illan näyttävimmän suorituksen tarjosi Sport-vahti Rasmus Reijola, joka pysäytti Teemu Suhosen viivavedon tyylikkäällä hanskatorjunnalla.

Molempien maalivahtien vahvat otteet ja Sportin sitkeä taistelu johti lopulta maalittomaan tasatulokseen varsinaisella peliajalla, joten edessä oli jatkoaika. Lopulta illan sankariksi nousi Sportin kultakypärä Jonne Virtanen, joka voitti ranskalaishyökkääjä Charles Bertrandin tylysti kaksinkamppailussa ja viimeisteli ottelun ainoan maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo