Ylivoimamaalit ja Emil Larmi siivittivät Pelicansin kotivoittoon − Otto Kivenmäelle ensimmäinen osuma Pelicansissa

Otto Kivenmäki iski ensimmäisen maalinsa Pelicansin paidassa Oskari Setäsen selän taakse. Samalla loppunumeroiksi 2-0
Lahden Pelicans voitti KooKoon kotonaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019 ja helmikuun. Voiton takuuna olivat ylivoimamaalit ja Emil Larmi. Loppulukemiksi merkittiin 2−0 kotijoukkueelle.

Lahdessa kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pelicans ja KooKoo. Vieraat lähtivät kolmen voiton putkessa Lahden perjantai-iltaan. Näissä kolmessa pelissä oli kaatanut sarjakärki TPS, Tappara ja Kärpät. Pelicans oli puolestaan saanut vähintään pisteen seitsemästä viimeisestä ottelusta.Vierasjoukkue on ollut keskinäisissä peleissä vahvoilla, sillä viimeiset kuusi kertaa näiden joukkueiden kohtaamiset ovat päättyneet vierasvoittoon. Viimeksi lahtelaiset voittivat KooKoon kotonaan helmikuussa 2019.

Pelicansin väkevä startti palkittiin heti pelin alussa, kun KooKoon pelaajista Kasperi Ojantakanen istui jäähyaitiossa. Teemu Erosen napakka rannelaukaus painui ohi Oskari Setäsen vartioiman maalin. Jäähyä ehti kulua ainoastaan kymmenen sekunnin verran, kun puolustaja huudatti Isku Areenaa jo kauden viidennellä maalillaan. Pistepörssiä johtava Lukáš Jašek palasi samalla yhden pelin tauon jälkeen jälkeen pisteillä, kun tšekille merkittiin ottelun 1−0- maaliin syöttöpiste.

Ensimmäinen erä kulki pitkälti Pelicansin hallinnassa. KooKoo joutui monesti ongelmiin liukkaiden lahtelaisten kanssa ja kotijoukkue pääsi rakentamaan muutaman mainion tilanteen kouvolalaisten maalille.

Aivan erän loppuun KooKoo pääsi kokeilemaan ylivoimalla pelin tasoitusta, mutta tuloksetta. KooKoon ylivoima on ollut alkukaudesta vasta liigan kymmeneksi tehokkainta reilun kolmentoista prosentin tehokkuudella.

Saku Vesterisen tilanne säikäytti Lahdessa

Pysäyttävä hetki nähtiin toisessa erässä, kun erää oli pelattu reilut kolmetoista minuuttia. KooKoon pelaajista Saku Vesterinen loukkaantui ikävän näköisesti oman maalinsa takana. Tilanteessa Pelicansin pelaajan luistin viilsi Vesterisen ranteen auki vaarallisesti. Peli keskeytettiin saman tien, kun erää oli jäljellä vielä 06:09. Samalla Lahdessa päätettiin lähteä viettämään erätaukoa. Vesterinen pääsi kuitenkin lopulta poistumaan omin jaloin kohti jatkotutkimuksia.

Toista erää sävytti jäähyt. KooKoolle vihellettiin toisessa erässä peräti neljä kahden minuutin rangaistusta. Kotijoukkueen selvitessä ainoastaan kahdella rangaistuksella.

Pelicans pääsi pelaamaan reilun minuutin verran kahden miehen ylivoimalla aivan toisen erän loppuun. Lahtelaiset siirtyivät erikoistilanteen aikana lopulta 2−0 johtoon. Otto Kivenmäki vastasi lahtelaisten illan toisen osumasta. Eroselle merkittiin illan toinen piste ja syöttöpiste Kivenmäen kauden ensimmäiseen maaliin

KooKoon ongelmaksi muodostuivat lopulta jäähyt. Kolmannessa erässä KooKoon pelaaja passitettiin jäähyaitioon vielä kahdesti, ja koko ottelussa yhteensä kahdeksan kertaa. Setänen piti erinomaisella torjunnallaan vieraat pelissä mukana, kun Aleks Haatasella oli erinomainen paikka siirtää lahtelaiset jo kolmen maalin johtoon.

KooKoo sai hetkeksi jäähyjen jälkeen pelistä kiinni, mutta todelliset huippupaikat kaventamisen kannalta olivat vähissä. Ne paikat, jotka vieraat saivat, hoiti maalillaan Emil Larmi sekä hyvin pelannut lahtelaisten viisikko. Lahtelaisille merkattiin täten 2−0 voitto kotiottelusta ja kolme pistettä lisää sarjataulukkoon.

Kolmessa viime pelissä Larmin selän taakse on tehty ainoastaan yksi maali. Nollapeli oli jo seuran omalle kasvatille kauden kolmas. Tänään siihen vaadittiin 18 torjuntaa.