Galimov nollasi HIFK:n Nordiksella − Kärpät haki pisteet tiukasta kamppailusta

LIIGA / Raportti
Galimov torjui Nordiksella kaiken.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Perjantain huippukamppailussa ei maaleilla mässäilty, vaan HIFK ja Kärpät pelasivat tarkkaa ja taistelevaa jääkiekkoa.

Kärppien Aleksi Mustonen sai perjantai-illan kamppailussa 400. Liiga-ottelun tililleen. Sen sijaan Troy Bourke joutui vakiokokoonpanon miehistä jäämään sivuun oululaisten koostumuksista.

Helsingissä pelatussa ottelussa ei nähty sen kummemmin maaleja tai jäähyjäkään, mutta kamppailu oli tasaista ja tiukkaa − aivan kuten kahdelta laadukkaalta joukkueelta sopi odottaakin. Kärpät haki vierasvoiton 2−0-lukemin. Ottelun hahmoksi nousi oululaisten venäläisvahti Stanislav Galimov.

Kamppailun ensimmäiset minuutit olivat hieman hermostunutta pelaamista. Touhuja värittivät pelikatkot ja ohi tarkoitetuista kohteistaan viuhuneet laukaukset. Kärpät sai joukkueista ensimmäisenä kiekollisesta pelaamisestaan kiinni ja vyörytti kontrolloituja hyökkäyksiä eteenpäin.

Myös HIFK pääsi hiljalleen paikoille ja Eetu Koivistoinen kilautti Galimovin vartioiman maalin rautoja. Kärpät sai kotijoukkueelta muutamia riistokiekkoja ja sai niiden avulla pelivälineen itselleen. Vaikka HIFK:lla oli välissä ylivoimaakin, onnistui juuri jäähyllä istunut ruotsalaispakki Ludwig Byström lähettämään kiekon pomppujen kautta maalille, josta se meni Tuukka Tieksolan kautta sisään.

Helsinkiläisillä oli kotihallissaan vaikeuksia saada laadukasta hyökkäyspeliä luotua. Molemmat joukkueet saivat tasaisesti maalipaikkoja, mutta oululaisvieraat olivat niskan päällä. Kamppailu oli siistiä, sillä Byströmin jäähyn lisäksi kahteen ensimmäiseen erään ei vihelletty rangaistusminuutteja.

Tasaisesti viimeiseen sekuntiin asti

Päätöserässä kotijoukkue pääsi hieman paremmin kiekolle, mutta huolimattomat avaussyötöt torpedoivat orastavia nopeita hyökkäyksiä. Otto Karvisella oli maalin kulmalla huippupaikka tuoda HIFK tasoihin, mutta Galimov seisoi muurina edessä.

Myös tunteet kuumenivat päätöserässä, kun Yohann Auvitu kaadettiin kärppämaalin edustalla ja Atte Ohtamaa joutui kotijoukkueen pelaajiston hampaisiin temppunsa jälkeen. Temppuja esitti myös Juhamatti Aaltonen, mutta taiturin kikat hyökkäyspäässä eivät riittäneet Niilo Halosen ohittamiseen.

Ottelun lähestyessä loppuaan onnistui Kärpät pitämään kiekkoa hyökkäysalueella, ja lisäksi oululaiset pystyivät katkomaan HIFK:n vastahyökkäykset tehokkaasti aivan kuten läpi ottelun.

Päävalmentaja Ville Peltonen yritti loitsuta joukkojaan aikalisällä viimeiseen rynnistykseen ja Kärppien luottopakki Ohtamaa lähti vielä kampitusjäähylle. Näin myös kärppäluotsi Lauri Mikkola käytti aikalisämahdollisuutensa.

Jordan Schmaltz ja Jere Innala kokeilivat ylivoiman aikana kerran kumpikin, mutta lopulta kiekko kimpoili Jesse Koskenkorvalle − tarkka sijoitus tolpan kautta tyhjään HIFK-maaliin sinetöi kolmen pisteen kohtalon.

7105 silmäparia näki Nordiksella HIFK:n tappion Kärpille. Yleisömäärä oli pienin Kärpät-ottelussa Helsingissä sitten tammikuun 2018.

Muokattu: 8.10.2021, kello 21.59: Kuva vaihdettu tuoreeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo