Jukurit tarjosi tiukan vastuksen Äijänsuolla – Lukko painoi kuitenkin kahdeksanteen perättäiseen kotivoittoon

LIIGA / Raportti
Lassi Lehtinen joutui taipumaan kahdesti, mutta tammikuun pelaajana palkittu maalivahti nappasi myös lähes 30 torjuntaa.
Kuva © Ella Taponen
Joukkueiden kauden kolmannessa mittelössä haettiin henkistä niskaotetta, sillä aiemmista kohtaamisista oli merkitty voitot kummallekin joukkueelle. Kummallekin joukkueelle ottelu oli viikon neljästä ottelusta ensimmäinen, joten pelituntuma ei ainakaan ehdi katoamaan. Jäähyjen sävyttämä ottelu päättyi lopulta niukasti Lukon 3–2-voittoon.

Ennakkoasetelmat otteluun olivat selkeät, ainakin jos sarjataulukkoa on uskominen. Joukkueiden kohtaamiset ovat kuitenkin olleet viime kausina tasaisia, ja viimeisimpänä muistettakoon joulukuun ottelu, jossa Jukurit nollasi Lukon kotonaan. Tätä ennen Lukko vei kolme kohtaamista nimiinsä.

Kotijoukkueen tilasto Äijänsuolla on kuitenkin ollut murskaava, sillä niskassa on ainoastaan yksi tappio koko kaudella. Jukurit lähti muuttamaan näitä tilastoja, ja joukkue saikin luotua vaarallisia paikkoja aivan ottelun alkuhetkillä.

Seuraavien minuuttien aikana nähtiin kuitenkin toisessa päässä sekä tolppalaukaus että muutama oiva maalipaikka. Kauaa ei tarvinnut raumalaisten odotella avausmaalia tälläkään kertaa, kun Anrei Hakulinen pääsi iskemään kiekon ensimmäistä kertaa Sami Rajaniemen selän taakse.

Jukurit sai napattua nimiinsä sekä kiekonhallinnan että laukausmäärän ensimmäisessä erässä. Erää rikkoi kuusi rangaistusta, joista neljä kirjattiin Lukolle. Vahvalle alivoimapelaamiselle tuli siis käyttöä, ja Jukurit ei onnistunut maalinteossa, vaikka kiekko pyörikin mikkeliläisryhmän hyökkäysalueella moneen otteeseen.

Kuumien maalivahtien erä

Toisen erän alkuun nähtiin ensimmäisen erän kaltaista pelaamista. Jukurit sai pidettyä kiekkoa, ja kiekko löysi tiensä aina maalitolppaan saakka. Parhaimmalta maalintekosektorilta mikkeliläiset pidettiin kuitenkin pois, ja Lukon maalilla pelaava Lassi Lehtinen nappasi maalille saakka pelatut kiekot. Kiekonhallinta kuitenkin pysyi tiukasti Jukureiden nimissä, kun joukkue oli laukonut jo kahdeksan kertaa ennen toisen erän puoliväliä.

Kummatkin maalivahdit esittivät vahvoja torjuntoja, ja tällä kertaa Lukko sai mahdollisuuden lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta kummankaan joukkueen ylivoimapeli ei ole hurraa -huutoja aiheuttanut. Kiekonhallinta kääntyi raumalaisille, mutta joukkue oli kuitenkin ottavana osapuolena toisessa erässä. Tilanne pysyi kuitenkin sitkeästi muuttumattomana.

Runsasjäähyisen ottelun rikkonainen päätöserä

Lukko tarjosi mahdollisuutta Jukureille ottelun tasoittamiseen kahden lähes perättäisen jäähyn myötä. Jukurit ei ottanut lusikkaa kultalautaselta vastaan, mutta tasoitti pelin sen sijaan juuri ylivoiman päättymisen jälkeen. Lehtinen sai venyä kiekon eteen yli parikymmentä kertaa ennen kuin Ville Leskinen iski taululle tasoituksen Brandon Yipin jättösyötöstä.

Lukkokapteeni Heikki Liedes ei kuitenkaan tyytynyt tasatulokseen, vaan kapteeni vei hyökkäysketjunsa kanssa pelin lähes välittömästi mikkeliläisten päätyyn. Tasoitusmaalia vierasjoukkue ei kauaa päässyt juhlimaan, sillä lopulta iloa kesti vain alle kahden minuutin verran.

Lukon uusin tulokas Thomas Grégoire pääsi iskemään aivan etuyläkulmaan, joten mies nappasi jo illan toisen sekä kokonaisuudessaan neljännen pisteensä. Maali oli osoitus Lukon vahvasta hyökkäyskalustosta, sillä jokaisella neljällä hyökkäysketjulla on mahdollisuus luoda painetta sekä sitä kautta myös täysosumia.

Vieraat päätyivät todelliseen jäähysumaan, kun mikkeliläisille tuomittiin alle kolmen minuutin sisään kolme rangaistusta. Raumalaiset pääsivät pelaamaan myös kahdesti kahden miehen ylivoimalla. Vaikka ylivoimapeli ei ole säväyttänyt, onnistui Lukko viimein myös ylivoimamaalin teossa pakkien pistepörssin kärkisijoilla liikkuvan Robin Pressin johdolla.

Jukurit sai vielä ylivoimamahdollisuuden, ja Rajaniemi otettiinkin pois maalilta. Jäähyn päättymisen jälkeen Jukurit pyöritti kiekkoa hyökkäyspäädyssä, ja kiekko löysi tiensä toistamiseen maaliin. Maali oli Henri Nikkasen kauden viides, ja Aleksandr Jakovenko sai täyteen 20 tehopistettä. Vahvan ottelun pelannut Jesper Piitulainen sai toisen syöttöpisteen. Piitulainen kunnostautui varsinkin ylivoimalla, kun pelaaja jakoi monia hyviä syöttöjä keskustaan.

Ottelu tarjosi monia jännittäviä maalipaikkoja sekä molempien maalivahtien hyviä torjuntoja. Vaikka ottelu päättyi Lukon voittoon, joukkue ei ollut millään asteikolla Jukureiden yläpuolella. Jukurit paineisti vahvasti läpi ottelun, ja joukkue vei selvästi laukaukset nimiinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo