Tappara nousi voittoon Lahdessa − Kristian Kuusela nousi Liigan syöttöpörssissä seitsemänneksi

LIIGA / Raportti
Kristian Kuusela oli illan tähti Lahdessa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Kovassa vireessä oleva Tappara kävi hakemassa kolme pistettä Lahden tiistai-illasta, kun se voitti Pelicansin 4−3-numeroin. Illan tähtenä 1+2-tehot tehnyt Kristian Kuusela, joka samalla nousi Liigan kaikkien aikojen syöttöpörssissä sijalle seitsemän.

Lahdessa kohtasivat siipirikkoinen kotijoukkue Pelicans ja osaltaan myös loukkaantumisista ja poissaoloista kärsivä Tappara. Pelicansilta oli sivussa kamppailusta kuusi ja Tapparalla seitsemän vakiokokoonpanon pelaajaa. Osa kärsi vaivoista ja osa taas oli karanteenissa Ruotsin EHT-turnauksen jälkeen.

Tappara lähti kamppailuun tappio alla HIFK:lle. Sitä ennen tamperelaiset olivat yhdeksän ottelun voittoputkessa. Pelicansin lento oli puolestaan laskusuunnassa, kun viimeiseen seitsemään otteluun kotijoukkue oli voittanut ainoastaan yhden.

Avauserän näkyvimpiin hahmoihin kuului Pelicansilta ehdottomasti joukkueen nelosketju, jossa pelaavat Elias Vilén, Juuso Jämsen ja Otto Nieminen. Kolmikko oli järjestämässä ottelun avausosumaa. Jämsenin erinomaisesta syötöstä Vilén ohjasi kiekon yläkulmaan ohi Christian Heljangon. Maali oli lahtelaisnuorukaisen liigauran ensimmäinen.

Tappara pääsi pariin otteeseen kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla, kun Alex Lindroos ja Julius Bergman kärsivät rangaistuksiaan. Tapparan parhaat paikat tulivat jälkimmäisellä ylivoimalla, mutta Jasper Patrikainen ja Pelicans-puolustus selvittivät nämä yritykset.

Pelicans oli päästä ottelussa 2−0-johtoon, kun Antti Tyrväinen syötti Jämsenin läpiajoon, mutta Maksim Matushkin rikkoi tilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Jämsen pääsi yrittämään liigauran avausmaaliaan rankkarista, mutta Heljanko otti melko maukkaan torjunnan nuorukaisen yrityksestä ja piti numerot taululla 1−0:ssa.

Pelicans pääsi pelaamaan heti erän alkuun vielä ylivoimaa, kun Toni Utusen rangaistusta oli vielä jäänyt toisen erän alkuun kärsittäväksi. Pelicans hyödynsi tämän, kun tutusti kuvion keskeltä löytyi Rudolf Červený, joka iski kauden kymmenennen ylivoimaosumansa. Maaliin syötön sai Viléneistä Elias, joka oli jo hankkimassa tätä rangaistusta avauserän lopussa.

Tappara tuli peliin mukaan mitä pidemmälle erä eteni. Kokenut pelimies Kristian Kuusela siirsi ensiksi takatolpilta Tapparan kavennuksen 2−1:een. Kuuselalle maali oli vasta kauden kolmas. Tapparan painostus tuotti jälleen tulosta, kun se sai tasoitettua pelin vielä ennen erän loppua.  Lassi Vanhatalon vahvasta esityöstä Kristian Tanus pääsi maalinedustalta pistämään kiekon ohi Patrikaisen. Päätöserään lähdettiin näistä tasalukemissa 2−2.

Vierasjoukkue Tappara kaatoi kylmää vettä Pelicansin niskaan heti erän alkuun, kun Santtu Kinnusen laukauksen ohjasi Patrik Virta Pelicansin maaliin. Pelikellossa oli aikaa kulunut aikaa vain 20 sekuntia, kun Tappara siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan numeroin 3−2.

Erän puolivälin jälkeen Pelicansin jäähyily kostautui, kun Virta ohjasi illan toisen osumansa Matushkinin laukauksesta. Maalin syöttöpisteen kirjautti myös Kuusela, joka nousi tällä syötöllään Liigan kaikkien aikojen syöttöpörssin sijalle seitsemän ohittaen Risto Jalon listalla. Kuusela on tämän illan ottelun jälkeen saalistanut 410 syöttöpistettä Liigassa.

Pelicans nousi vielä ottelussa maalin päähän, kun Miika Roine ohjasi Topias Vilénin laukauksen maalin perukoille reilu kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Pelicans yritti vielä ilman maalivahtia tasoittaa illan kamppailun, mutta hyvistä yrityksistä huolimatta kiekko ei löytänyt Tapparan maaliin asti. Näin Tappara vei pisteet mukanaan Tampereelle numeroin 4−3.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo