Vain unissakävelijä puuttui Lukon ja JYPin värittömästä väännöstä – Pekkojen pelikirjataistelun vei nimiinsä Virta

LIIGA / Raportti
Pekka Virta vei nimiinsä taiston kaimaansa Tirkkosta vastaan.
Kuva © Saimi Airaksinen
Lukon ja JYPin kauden avauskohtaaminen ei kohonnut klassikkojen joukkoon. Lopussa kotijoukkue oli terävämpi, ja nappasi täyden pistepotin.
Lähtökohdat 

Lukon kausi on lähtenyt yskien käyntiin, sillä neljästä ottelusta on kasassa vain yksi kolmen pisteen voitto. Raumalaisten kahden ottelun kotiviikon avaa kamppailu JYPiä vastaan, jonka Lukko pudotti viime vuoden pudotuspelien avauskierroksella.

Maalivahtipelaaminen 

Kummallista tai ei, Lassi Lehtinen pelasi vasta nyt kauden ensimmäisen ottelunsa. Viime kaudella Lukon ykkösvahdiksi noussut, mutta alkukaudella Oskari Setäsen varjoon jäänyt Lehtinen torjui eleettömän varmasti, eikä nollapeli ollut kaukana.

Puolustuspelaaminen 

Lukko noudatti ottelussa tarkkaa puolustussuunnitelmaa, minkä ansiosta JYPin hyökkäyspelaaminen tyrehtyi täydellisesti. Tahran onnistuneeseen iltapuhteeseen loi Miska Kukkonen, joka "laukoi" JYPin 1–1-tasoituksen päätöserässä ohi Lehtisen.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko aloitti ottelun pirteästi, ja peli pyöri avauserässä pääasiassa JYPin puolustusalueella. Kotijoukkue pääsikin iskemään ottelun avausosuman jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Toni Koivisto sai täysin vapaasti iskeä maalin edestä.

Toisesta erästä alkaen Lukko passivoitui, eikä vaarallisia hyökkäyksiä nähty. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Heikki Liedes kuitenkin onnistui survomaan voittomaalin.

Erikoistilanteet 

Rauman uneliaassa illassa ei juuri rangaistuksia jaeltu. Ylivoimaa Lukko ei juuri päässyt pelaamaan, mutta alivoima toimi täydellisesti.

Lähtökohdat 

Myös JYPin alkukausi on ollut heikko, sillä Lukon tapaan joukkue on voittanut varsinaisen peliajan jälkeen vain kerran. Raumalle jyväskyläläiset saapuvat huolestuttavassa neljän ottelun tappioputkessa, eikä joukkueen kauden aiemmat vierasottelut lupaa hyvää keskiviikollekaan.

Maalivahtipelaaminen 

JYPin illan parasta antia oli Eetu Laurikaisen torjuntatyöskentely. Joukkueen päivänselvä ykkösvahti torjui kiitettävästi, mutta heikon joukkueen takana voitto jäi tänäänkin haaveeksi.

Puolustuspelaaminen 

Lukon 1–0-maali meni täysin puolustajaparin Mikko KaltevaAnttoni Honka piikkiin. Suurempia virheitä ei tämän harhailun jälkeen enää syntynyt, mutta Lukon voittomaalissa vieraiden puolustus pelasi pehmeästi.

Hyökkäyspelaaminen 

JYP yritti lukuisilla viivelähdöillä luoda rintamahyökkäyksiä kohti Lehtisen maalia, mutta yritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen joko keskialueelle tai hyökkäysalueen kulmiin. Maalipaikkoja hampaaton vierasjoukkue ei juuri pystynyt luomaan.

Päätöserän 1–1-tasoituksessakaan ei ollut varsinaisesta maalipaikasta kyse, kun Oskari Kalajanniskan syötönkatkaisu lipsahti Lehtisen selän taakse. Kalajanniskalle maali oli uran ensimmäinen Liigassa.

Erikoistilanteet 

JYP sai saumansa kolmeen pisteeseen ylivoimillaan, mutta mielikuvitukseton pakkopeli ei tuottanut tulosta.

Ottelun ratkaisu 

JYP herpaantui ottelun loppuminuuteilla, ja Lukko hyödynsi tämän Liedeksen osumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo