Liiga-kierros: Ilveksellä mahdollisuus katkaista häviöputki, Pelicans haluaa jatkaa pisteputkeaan

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Illan kierros tarjoaa tiukkoja kamppailuja ja usealle joukkueelle voitto merkitsisi enemmän, kuin pelkästään tilastollista voittamista. Ilves hakee kotonaan kauden ensimmäisiä pisteitä ja Pelicans yrittää jatkaa alkukauden kestänyttä pisteputkeaan.

Ilveksen kausi on alkanut heikosti. Joukkue ei ole onnistunut kaivamaan vielä yhtään pistettä alkaneelta kaudelta. Tasaviisikoin pelatessa Ilves ei ole vielä säväyttänyt. Erikoistilanteissa puolestaan onnistumisia on jo nähty. Edellisessä ottelussa Ässiä vastaan joukkue teki jo kauden kuudennen ylivoimaosumansa. Ylivoimalla tulleet onnistumiset pitää saada siirrettyä myös tasakentällisin pelaamiseen. Mikäli Ilves pääsee pelaamaan paljon ylivoimalla KalPaa vastaan, on tamperelaisilla erinomainen mahdollisuus saada ensimmäiset pisteet.

Ilveksen murheellinen alkukausi sai pienen piristyksen, kun Arttu Ruotsalainen tekee paluun joukkueeseen. Nuoren pelaajan on astuttava heti auttamaan tupsukorvia, jotta joukkue ei uppoisi kokonaan suohon.

KalPan kausi on alkanut vuoristoratamaisesti. Joka toisesta ottelusta voitto, joka toisesta puolestaan häviö. Jos sama trendi jatkuu, niin illan ottelu tulee päättymään KalPalle edullisesti. Viime ottelussa KooKoota vastaan kiekot eivät napsuneet verkon perälle asti, tämä oli myös ensimmäisen ottelu tällä kaudella, kun KalPa jäi nollille.

Ilves saa vastaansa sisuuntuneen joukkueen, jolta ei maalinälkää puutu. Erityisesti nuorempaa osastoa edustavilta Aleksi Klemetiltä ja Miikka Pitkäseltä on tullut tehoja heti alkukaudesta.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ilves

KalPa

22.01
JYP - KalPa
1 - 2 VL
19.01
Kärpät - KalPa
1 - 4
16.01
HIFK - KalPa
3 - 5

KooKoon edellinen viikko sai kultaisen päätöksen, kun viikon kolmesta ottelusta ainoa voitto syntyi viimeisessä pelissä KalPaa vastaan. Voiton innoittamana joukkue haluaa jatkaa samalla linjalla. Maalilla häärivä Henrik Haukeland on joukkueen tukipilari ja nappasi kauden ensimmäisen nollapelin itselleen viime viikolla. KooKoon peliotteet ovat heitelleet alkukaudesta suuresti ja varsinkin puolustuspäässä on ollut paljon petrattavaa.

Illan ottelu TPS:ää vastaan ei ole lasten leikkiä. KooKoon pitää pystyä jättämään turhat jäähyt pois ja pitää peli kasassa täydet 60 minuuttia. Joukkueen etuna on onnistuminen edellisessä ottelussa sekä Juha-Pekka Haatajan ja Trevor Mingoian hyvä vire, joka on tuottanut pisteitä.

TPS:llä on takanaan vasta kolme ottelua, joista yhdestä turkulaiset ovat kairanneet voiton kotiin. Voitto tietenkin maistuisi, olisihan se hienoa aloittaa kolmen ottelun viikko heti täydellä pistepotilla. Joukkueen tulisi kuitenkin pysyä pois jäähyboksista ja etenkin Santeri Lukan, joka viime ottelussa Pelicansia vastaan lämmitti jäähypenkkiä kolmeen otteeseen, joista yhdestä vastustaja sai maalin aikaiseksi. Lauri Korpikoski on ollut pelipäällä heti alkukaudesta ja kapteenin tehoja TPS tarvitsee myös keskiviikkoiltana. 

Voittaakseen illan ottelussa TPS:n pitää pelata aktiivisesti kaikki kolme erää ja tehdä nopeita, suoraviivaisia hyökkäyksiä. Näillä keinoilla he ovat saaneet suurimman osan maalipaikoistaan aiemmin ja mitä enemmän paikkoja, sitä todennäköisempää on myös Haukelandin ohittaminen.

Tilastot

Edelliset ottelut

KooKoo

19.01
KooKoo - HPK
4 - 1
13.01
KalPa - KooKoo
2 - 3 JA

TPS

22.01
Kärpät - TPS
1 - 2

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

02.08.
TPS - KooKoo
3 - 2

harjoitusottelut

05.09.
TPS - KooKoo
3 - 2 JA

runkosarja

Lukon edellinen ottelu päättyi tappioon Tapparaa vastaan. Illan suurin ilonpilkahdus raumalaisille oli Justin Danforthin ja Ponthus Westerholmin juonima maali alivoimalla. Muuten ottelu oli käytännössä koko ajan Tapparan hallinnassa, eikä Lukko saanut kovin hyviä tilaisuuksia nostaa omia asetelmiaan.

Joukkueella on kaikki mahdollisuudet tehdä illan kamppailusta tasaväkinen, ainakin jos Lukko pääsee pelaamaan alivoimaa. Raumalaisten peli on toiminut tällä hetkellä paremmin alivoimalla kuin tasaviisikoin, mutta illan pelissä on hyvä paikka muuttaa tilanne jo toiseen suuntaan.

JYPillä on takanaan neljän ottelun tappioputki. Kauden ensimmäisestä pelistään JYP sai kaivettua voiton, mutta sen jälkeen pistepotti on kasvanut vain kahdella jatkoaikatappiolla. Suunta olisi käännettävä pian tai muuten jyväskylässä alkaa olla kriisin ainekset valmiina. Voitto Lukosta olisi joukkueelle elintärkeä tässä vaiheessa.

Ylivoima on takunnut JYPin leirissä. Laukausten vähyys ja irtokiekkojen häviäminen vievät ylivoiman tehokkuuden. JYPin on saatava ylivoimansa toimimaan tai muuten tappioputki jatkuu myös Lukon vieraana. 

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

harjoitusottelut

05.09.
Lukko - JYP
5 - 6 JA

runkosarja

SaiPa lähtee illan otteluun tappiopelin jälkeen. Joukkue kaipaa kipeästi onnistumista ja ehkä uusi pelaajahankinta tekee ihmeitä joukkueelle. Todennäköisesti illan ottelussa debyyttinsä SaiPan paidassa tekevän Tuomas Kiiskisen odotetaan olevan sopiva piristysruiske joukkueelle.

SaiPalla on ollut pienoisia ongelmia kiekollisessa pelaamisessa sekä kamppailutilanteissa. Etenkin kiekollinen pelaaminen tulee saada kuntoon. Maaleja on hankala tehdä, jos ei saa pidettyä kiekkoa itsellään. Kamppailutilanteiden voitto on myös elintärkeää, jotta joukkue saa itseluottamusta ja rohkeutta tekemiseensä.

Pelicans ei tule tekemään illasta helppoa SaiPalle. Joukkueella on alla jo kolme voittoa neljästä ottelusta ja lahtelaiset ovat aloittaneet kauden erittäin vahvasti. Ennen illan ottelua Pelicans löytyy neljänneltä sijalta sarjataulukosta, eikä joukkue ole jäänyt kertaakaan pisteittä.

Joukkue sai positiivisia uutisia, kun Severi Lahtinen on toipunut ja on mukana harjoitteluringissä loukkaannuttuaan CHL:n vieraskiertueella. Mahdollisesti Lahtinen nähdään kokoonpanossa jo illan ottelussa. Pelicansilla on kaiken kaikkiaan paremmat lähtökohdat otteluun ja mikäli mitään kovin yllättävää ei tapahdu, he eivät jää pisteittä tälläkään kertaa.