Ilves kaivoi kauden avausvoiton − Leinon kypärätemppu ja erikoistilanteiden tehokkuus ratkaisivat ottelun

LIIGA / Raportti
Leino iski alivoimalla illan kolmannen maalinsa.
Kuva © Jarno Hietanen
Hakametsässä nähtiin levoton ja maalientäyteinen ilta. Ilves katkaisi viiden pelin tappioputkensa voittamalla KalPan 7−4.
Lähtökohdat 

Ilveksen kausi on alkanut kehnosti. Ennen kauden alkua joukkuetta povattiin jopa kärkikahinoihin, mutta vielä viiden ottelun jälkeen pistesaldo on pyöreä nolla. Lauantaina tupsukorvat hävisivät Porissa Ässille 3−1. Tamperelaiset odottavatkin varmasti joukkueen viime kauden parhaan pistemiehen Arttu Ruotsalaisen paluun Buffalo Sabresista piristävän Ilveksen peli-ilmettä.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál otti monta tärkeää torjuntaa, joilla joukkue säilytti voittonsa puolustuksen ollessa hajanaista. Puolustuksen sekavuus näkyi kuitenkin myös tšekkivahdin päästämissä maaleissa. Maalivahti otti kaksi kampitusrangaistusta illan aikana.

Puolustuspelaaminen 

Ilveksen puolustuspelaaminen ei vieläkään löytänyt selkeää linjaa. Oman pään pelaamista vaikeuttivat huolimattomuusvirheet ja viimeistelyn puutos. Molemmat joukkueet keskittyivät lähinnä luistelemaan hyökkäyksestä toiseen Hakametsän jäällä. 

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspää sai piristysruiskeen Ruotsalaisesta ja ensimmäisen Liiga-ottelunsa Ilveksen paidassa pelaneesta Antti Saarelasta. Onnistumisia tuli tasaviisikoin, kun Saarela pääsi ensimmäisessä erässä karkaamaan KalPan puolustajien välistä hyökkäykseen ja iski kiekon maalin perukoille ensimmäisen erän alussa. Illan suurin onnistuja oli kypärätempun tehtaillut Robert Leino.

Erikoistilanteet 

Ilves oli jälleen ylivoimalla tehokas ja pystyi luomaan maalipaikkoja ja myös iskemään niistä. Arttu Ruotsalaisen teki kauden ensimmäisen maalinsa ensimmäisen erän ylivoimalla, ja toisessa erässä Eemeli Suomi ohitti Kilpeläisen. 

Alivoimalla Ilves piti KalPan aisoissa. Ottelun lopussa Leino pääsi iskemään kolmannen maalinsa kahden miehen alivoimalla.

Lähtökohdat 

KalPan kausi on lähtenyt käyntiin ailahtelevaisesti. Kuopiolaiset ovat ottaneet joka toisesta pelistä voiton ja joka toisesta tappion. Lauantaina KooKoota vastaan pelatussa ottelussa KalPa jäi nollille 1−0 lukemin. 

Maalivahtipelaaminen 

Maalivahdin otteisiin KalPan peli ei kaatunut, vaikka seitsemää päästettyä maalia ei voi kehua. Eero Kilpeläinen ei ollut parhaassa vedossaan, ja esimerkiksi Ilveksen kuudes maali liukui selän taakse helpohkosti. 

Puolustuspelaaminen 

Ottelu ei ollut puolustuksellinen taidonnäyte kuopiolaisiltakaan. Hyvin pelissä mukana ollut ja kiekollista peliä hallinnut KalPa kaatui puolustuksensa hölmöilyyn ja kiekonmenetyksiin.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPan moottorit käynnistyivät pelin alussa hitaasti ja hyökkäykset katkeilivat harhasyöttöihin ja kiekonmenetyksiin. Joukkue onnistui kampeamaan itsensä peliin mukaan useampaankin otteeseen tappioasemassa. Etenkin kultakypärä Aleksi Klemetti näytti jälleen taitavia otteita, esimerkiksi syöttäessän Matti Järvisen maalin. Lopulta kuopiolaisten tehokkuus ei kuitenkaan riittänyt.

Erikoistilanteet 

KalPa ei onnistunut hyödyntämään ylivoimiaan, ja päästi viidellä kolmea vastaan vastustajan tekemään alivoimamaalin. Sen lisäksi Ilves onnistui tekemään kaksi ylivoimamaalia.

Ottelun ratkaisu 

Ilves oli tehokkaampi erikoistilanteissa ja vei niiden avulla lopulta pidemmän korren. Robert Leino iski kolme maalia Eero Kilpeläisen taakse.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo