JYP kävi ryöstöretkellä Kouvolassa – Joakim Kemell vietti kolmen tehopisteen iltaa

JYP iski Kouvolassa viisi maalia.
Pudotuspelipaikasta kiivaasti taisteleva KooKoo koki tylyn tappion JYPille. Vierailijat kävivät ryöstöretkellä nappaamassa mukaansa kolme pistettä lukemin 3–5. Joakim Kemell johdatti kolmella tehopisteellään jyväskyläläisten retkeä Kouvolaan.

Kouvolassa kohtasivat hurjasti pudotuspelipaikastaan taisteleva KooKoo, ja pudotuspelimahdollisuuden jo menettänyt JYP. Kouvolalaiset pääsivät lähtemään otteluun allaan vakuuttava kotivoitto HPK:sta tennislukemin 6−1.

JYP kävi puolestaan jälleen kiusaamassa TPS:ää vieraissa, jossa tappio tuli lopulta vasta voittomaalikilpailussa lukemin 3−4.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli selkeästi kuskin paikalla ja sitä tukivat myös erän tilastot, kun KooKoo vei erän maaliodottaman peräti luvuin 1,77−0,39. Lisäksi laukaukset menivät kouvolalaisten eduksi 26−13. Tästä kaikesta huolimatta tilanne oli 20 minuutin jälkeen kuitenkin 1−1.

JYP siirtyi kuitenkin ottelussa 1−0 johtoon, kun Ville Ottavainen onnistui maalinteossa. Rasmus Heljanko tarjoili kiekon puolustajalle, jonka laukaus painui ohi Nick Malíkin. Maalia edelsi Samuel Valkeejärven iso blokki omalla alueella, minkä ansiosta JYP pääsi kääntämään vastahyökkäyksen avausmaaliinsa.

KooKoo pääsi ensimmäisessä erässä kaksi kertaa pelaamaan ylivoimalla. Jälkimmäisellä yrityksellä kotijoukkue onnistui tasoittamaan ottelun 1−1:een. Teemu Rautiainen löysi kuvion keskeltä Kim Strömbergin, joka ohjasi kiekon ohi Konstantin Šostakin.

Jan Ščotkalle ensimmäinen osuma JYPin paidassa

KooKoo sai loistavan lähdön ottelun toiseen erään, kun joukkue siirtyi heti kättelyssä 2–1 johtoon. Kouvolalaisten toisesta osumasta vastasi rystylaukauksella Leevi Aaltonen. Hyökkääjälle maali oli kauden kuudes. Aaltonen osui myös edellisessä pelissä HPK:ta vastaan.

JYP ei tästä maalista hätkähtänyt, vaan se iski erässä kiekon kahdesti KooKoon maaliin. Ensiksi joukkue osui ylivoimalla, kun Oskari Manninen oli istumassa kahden minuutin rangaistustaan kampituksesta. Aivan jäähyn viimeisillä sekunneilla Joakim Kemell iski kiekon yläkulmaan. Nuorukaiselle maali oli kauden kahdeksas ylivoimalla.

Kauan ei edellisestä maalista ehtinyt kulua, kun verkko helähti Malíkin takana seuraavan kerran. Jan Ščotka pääsi iskemään oman laukauksensa irtokiekon ohi tšekkivahdin. Maali oli joukkueen kapteenille Liiga-uran ensimmäinen. Maali syntyi tšekin kauden 47. ottelussa.

KooKoo joutui erän puolivälin jälkeen vaihtamaan maalivahtia. Maalille luisteli Malíkin tilalle Oskari Setänen, joka piti maalinsa erän loppuun asti koskemattomana. Setäselle merkittiin erään ainoastaan yksi torjunta reiluun seitsemään minuuttiin.

JYP voitti jälleen Kouvolassa

Kolmannen erän alkupuolella KooKoolle tarjottiin mahdollisuutta ylivoimalla tasoittaa ottelu, mutta tällä kertaa kouvolalaisten erikoistilannepelaaminen yski pahasti. Ylivoima huipentui sähläykseen omassa päädyssä, ja tilanteessa Radek Koblížek joutui rikkomaan JYPin pelaajaa rangaistuksen arvoisesti.

Heti, kun joukkueet olivat täysilukuiset, helähti kiekko neljännen kerran KooKoon maalissa. Braden Christoffer pääsi iskemään Jerry Turkulaisen syötöstä kauden 12. maalinsa. Lisäksi Kemell nappasi kolmannen tehopisteensä tähän iltaan saamalla osumaan syöttöpisteen.

JYP puolusti tänään tunnollisesti ja uhrautuvasti, ja se tuotti joukkueelle ottelusta mukaan kolme pistettä. 2–5-maalista tyhjiin vastasi JYPin puolelta KooKoon huolimattomuuden jälkeen Turkulainen. KooKoon Kasperi Ojantakanen komisteli vielä ottelun loppunumeroiksi 3–5 viimeisellä minuutilla.