Julius Junttila oli perjantai-illan sankari Helsingissä – tasaisen ottelun ainoa maali nähtiin jatkoajalla

Julius Junttila oli Helsingin perjantai-illan sankari.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
HIFK ja Kärpät kohtasivat toisensa toistamiseen jo viikon sisällä. Runkosarjan viimeinen välienselvittely oli erittäin vähämaalinen ja ottelu ratkesi vasta jatkoajalla Julius Junttilan tekemään täysosumaan.

Perjantai-illan ottelu lähti Helsingin jäähallissa käyntiin räväkästi. Molemmat joukkueet pelasivat avauserässä vauhdikasta, mutta samalla hyvin kurinalaista peliä.

Avauserän ensimmäiset minuutit olivat kotijoukkueen hallintaa, mutta vierasjoukkue Kärpät sai luotua myös vaarallisia vastahyökkäyksiä. Vauhdin lisäksi kaukalossa nähtiin myös muutama painava taklaus, jotka kotiyleisö huomioi äänekkäillä suosionosoituksilla.

Ensimmäisen erän parhaat maalipaikat osuivat HIFK:n Teemu Turuselle ja Kärppien Saku Mäenalaselle, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 0–0.

HIFK pääsi ylivoimalle useamman kerran, mutta ei onnistunut maalinteossa

Toisessa erässä HIFK:n painostus palkittiin vastustajan jäähyjen muodossa. Kärpät otti neljä peräkkäistä rangaistusta, mutta kotijoukkueen tehokas ylivoima ei tällä kertaa tehnyt tuhojaan. Kärppien maalilla torjunut Joel Blomqvist venyi kerta toisensa jälkeen kiekon eteen ja piti ottelun maalittomana.

Kärpät on pelannut Lauri Marjamäen alaisuudessa erittäin kurinalaista ja tehokasta alivoimapeliä. HIFK on ainoa joukkue, joka on onnistunut tähän mennessä tekemään ylivoimamaalin Kärppien verkkoon.

Kärpät juhli voittoa pitkän kaavan kautta

Kolmannessa erässä ottelun hallinta siirtyi selvästi Kärpille ja HIFK ei saanut edes luotua laukauksia Blomqvistin vartioimalle maalille. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan vielä ylivoimaa, mutta ratkaisua jouduttiin hakemaan jälleen jatkoajalta.

Viime viikonloppuna HIFK vei kaksi pistettä Oulusta ja Kärpät maksoi nyt kalavelat. Ludwig Byström antoi loistavan syötön ja Julius Junttila ratkaisi ottelun ajassa 63:44. HIFK:n ja maalivahti Michael Gartegin nollaputki päättyi siis aikaan 178:27.