Maalivahdit loistivat Järvi-Suomen derbyssä tiistaina – hurjassa vireessä oleva Robert Rooba katkaisi KalPan voittoputken

Robert Rooba ratkaisi kamppailun jatkoajalla.
Kuva © Juuso Koro
Kuopion tiistai-illassa ei maaleilla juhlittu. Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasapeliin KalPan vahvasta painostuksesta huolimatta. Lopulta jatkoajalla Robert Rooba nousi JYPin sankariksi.

Kotijoukkue KalPa lähti tiistai-iltaan neljän ottelun voittoputkessa. Vieraat puolestaan lähtivät katkaisemaan kahden ottelun tappioputkea. Voitot kauden aiemmista Järvi-Suomen derbyistä olivat kuopiolaisille 2-1.

Kuopion Olvi Areenalla ei tiistaina varsinaisella peliajalla maaleja nähty. Molemmilla oli omat hallintajaksonsa, mutta kuparista ei onnistuttu rikkomaan kummankaan joukkueen toimesta tunnin pelaamisen aikana. Siitä huolimatta Kuopiossa nähtiin vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekkoa alusta lähtien.

Tolppien välissä olleet Matej Tomek sekä Markus Ruusu esittivät molemmat useita paraatipelastuksia läpi kamppailun.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän kotijoukkue otti peliä haltuunsa. Kilpipaitojen vahva luistelu alkoi tuottaa painetta vieraiden maalille entistä enemmän toisesta erästä eteenpäin.

Päätöserässä KalPa jatkoi vahvaa painostustaan, jonka se aloitti toisessa erässä. Mikael Seppälä oli viedä kotijoukkueen johtoon heti erän alussa, mutta tolppa pelasti jyväskyläläiset. Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin oli Aleksi Klemetin vuoro laukoa peliväline tolppaan.

Kovasta painostuksesta huolimatta kilpipaidat eivät onnistuneet ohittamaan Ruusua kolmannessakaan erässä, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Ja niinhän siinä sitten lopulta kävi, että vieraat hyödynsivät lopulta oman tilaisuutensa heti jatkoajan alussa. Antti Kalapudaksen syöttö tavoitti Robert Rooban, joka viimeisteli varmasti lähietäisyydeltä illan ainoan osuman.

Rooballa on nyt kasassa tältä kaudelta tehot 23+9=32. Pelejä hänelle on kertynyt 45. Viimeiset 13 kamppailua ovat tuottaneet miehelle yhtä monta osumaa.