Alkukaudella osumilla mässäilleelle HIFK:lle tyly kohtelu Tampereella − Helenius nollasi maaliruiskut

LIIGA / Raportti
Helenius torjui tarvittaessa katseellaankin HIFK:n lähentelyt.
Kuva © Saana Hakala
Keskiviikkoillan kohtaamisesta teki mielenkiintoisen se, että molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa todella hyvin. HIFK oli ennen ottelua tehnyt eniten maaleja tämän kauden joukkueista.
Lähtökohdat 

Ilves aloittaa usein runkosarjan kovalla höngällä - niin tälläkin kertaa. Tamperelaisjoukkue on pelannut vauhdikasta kiekkoa, ja se on myös tuottanut tulosta. Muun muassa Arttu Ruotsalainen ja Teemu Lepaus ovat olleet valokeilassa.

Maalivahtipelaaminen 

Riku Helenius aloitti jo kolmannen peräkkäisen ottelunsa Ilves-maalilla, ja kokenut vahti osoitti jälleen olevansa valmis selvään ykköstorjujan rooliin. 

Puolustuspelaaminen 

Ilves puolusti koko ottelun ajan jämäkästi, eikä pahempia nukahduksia tullut. Toisaalta joukkue ei joutunut omassa päässä kovaan paineeseen, sillä HIFK ei löytänyt keinoja murtautua parhaille maalitonteille.

Hyökkäyspelaaminen 

Joukkueen valttikortteihin lukeutuva pelinopeus oli arvossaan myös HIFK:ta vastaan, jonka hieman kankea puolutus ei pysynyt aika ajoin ollenkaan liukkaiden vastustajien kintereillä. Tätä asetta Ilves pystyi käyttämään ottelun voitosta taisteltaessa.

Erikoistilanteet 

Ilveksen ylivoima oli jälleen kovassa tikissä, ja kiekko liikkui mieheltä miehelle kuin ajatus. HIFK-puolustaja Kyle Quinceyn tunaroinnin suosiollisella avustuksella tupsukorvat karkasivat kahden maalin johtoon erikoistilanteiden turvin.

Täksi kaudeksi Ilvekseen hankittu tehotykki Juha Leimu oli avata maalihanansa tamperelaisten 2−0-osumassa, mutta kapteeni Eemeli Suomi sai maalilla lapansa väliin.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

HIFK:n edellinen voitto Hakametsästä oli peräti toissakaudelta, sillä Ilves voitti viime kaudella molemmat kotiottelunsa helsinkiläisiä vastaan. Hyökkäysvoimaisen HIFK:n Akilleen kantapäänä voitaneen pitää maalivahtipeliä. Atte Engrenin torjuntaprosentti oli ennen ottelua vaatimaton.

Maalivahtipelaaminen 

Engren pelasi ottelussa kohtalaisesti, mutta ei pystynyt esittämään sellaisia otteita, joilla olisi pystytty kamppailemaan voittavan maalivahdin roolista tässä näytelmässä. 

Puolustuspelaaminen 

Kuten todettua, HIFK-puolustuksella oli vaikea ilta liukkaiden llves-hyökkääjien kanssa. Vaikka helsinkiläisten riveistä löytyy lukuisia offensiivisesti päteviä kavereita, eivät he päässeet käyttämään avujaan tupsukorvien viedessä kiekkoa.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK pelasi yritteliäästi, kun Lucas Lessio ja kumppanit yrittivät päästä vauhdilla kohti Heleniuksen työpistettä. Vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt maalintekopaikoille, eikä löytänyt tarvittavia keinoja ohittaa hyvällä liikkeellä puolustanutta Ilvestä.

Loppua kohden Erik Thorell ja kumppanit saivat lauottua vaarallisestikin kohti Heleniusta, mutta homma meni ruotsalaistähdenkin osalta pleksien takomiseksi.

Erikoistilanteet 

Ilveksen jäähyttömyydestä johtuen HIFK ei juuri päässyt testailemaan ylivoimatehojaan. Ainoalla ylivoimallaan HIFK haki kavennusta ilman maalivahtiakin, mutta tulos jäi laihaksi.

Alivoima tuli helsinkiläisille sitäkin tutummaksi, ja joukkue selvisi suhteellisen vähin vaurioin, kun kotijoukkue onnistui vain kertaalleen.

Erikoista 

HIFK jäi illan kamppailussa ensimmäistä kertaa ilman pisteitä tämän kauden runkosarjassa. Alkukaudella eniten maaleja iskenyt nippu jäi myös Ilvestä vastaan nollille.

Ottelun ratkaisu 

HIFK ei saanut luotua voittoon vaadittavia tilanteita, ja nekin, mitkä petopaidat saivat värkättyä, Helenius poimi varmoin ottein.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo