Porissa väännettiin vähämaalinen iltapuhde

LIIGA / Raportti
Alkuviikolla porilaisia auttamaan siirtynyt Lauri Tukonen pääsi ratkaisemaan upealla yksilösuorituksella jatkoaikavoiton Ässille.
Kuva © Teemu Grönroos
Tuskaisesta kauden alusta kärsinyt Ässät lähti etsimään jo lähes pakkovoittoa kotonaan TPS:a vastaan. Illan sankariksi nousi lopulta vastikään Poriin siirtynyt Lauri Tukonen.
Lähtökohdat 

Ässät lähti otteluun hakemaan kipeästi kaivattuja pisteitä ja kauden ensimmäistä suoraa voittoa. Avuksi tuskaiseen alkukauteen pata hankki Lauri Tukosen, jolta joukkue kaipaa ensisijaisesti apua maalintekopulmiin. 

Maalivahtipelaaminen 

Andreas Bernard notkahti muun joukkueen mukana edellisessä pelissä Sportia vastaan, mutta keskiviikkona mies vaikutti jälleen palanneen omalle hyvälle tasolleen. Kiekot tarttuivat varmasti, vaikka joukkoon mahtui myös kiperiä torjuntatilanteita.

Puolustuspelaaminen 

Patapaitoja vaivannut vaisuus siirtyi ainakin hetkellisesti syrjään, sillä puolustuspäässä nähtiin jo melko virheettömiä otteita. Koko joukkue vaikutti löytäneen paremman työmoraalin, ja omaa maalia puolustettiin aiempiin otteluihin verrattuna uhrautuvaisemmin. Kuitenkin patapaikka hajoaa edelleen luvattoman helposti pelin kääntyessä porilaisten puolustuspäähän.

Hyökkäyspelaaminen 

Kuten puolustuspelaamiseen myös Ässien hyökkäyspeliin oli tullut lisää pirteyttä ja energiaa. Varsinkin Niklas Appelgrenin johtama työmiesten ketju esitti aktiivista taklauspeliä.

Maalinteon ongelmat patapaidoilla jatkuivat edelleen, vaikka uudenlaista yritteliäisyyttä sillekin osastolle oli löydetty. Avauserässä hylättiin Matti Lambergin maali potkuliikkeen takia, mutta päätöserässä riemua saatiin nuoren Lenni Killisen iskettyä liigauransa avausosuman.

Erikoistilanteet 

Oliko sitten TPS:n alivoiman hyvyyttä vai porilaisten ylivoiman heikkoutta, mutta Ässien suoritukset ylivoimalla jäivät väkinäiseksi yksinyrittämiseksi.

Alivoimalla porilaiset suoriutuivat paremmin eikä TPS:n hyvä ylivoimapyöritys saanut maaleja aikaiseksi.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

TPS lähti otteluun sarjakakkosena ja selvänä ennakkosuosikkina. Kertaalleen porilaiset jo kuluvan syksyn aikana suvereenisti voittanut ryhmä oli vaisumpi edellisessä pelissään Pelicansia vastaan, mutta suuria huolenaiheita turkulaisilla ei kuitenkaan ole näköpiirissään.

Maalivahtipelaaminen 

Rasmus Tirronen sai torjuntavastuun Porissa, mutta miehen pelaaminen oli melko vaatimattoman oloista. Kiekot pomppivat Tirroselta useaan otteeseen heti ottelun alusta lähtien, ja monessa tilanteessa maali jäi syntymättä vain TPS-puolustajien hyvien reagointien ansiosta.

Puolustuspelaaminen 

TPS onnistui puolustuspelaamisessaan melko hyvin, mutta monessa tilanteessa myös tuuri oli turkulaisten puolella. Kaikkiaan joukkue ei esiintynyt lainkaan niin kliinisen varmasti kuin edellisellä Porin vierailullaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Turkulaisten ilta käynnistyi nihkeästi, mutta pelin edetessä joukkue alkoi löytää tuttuja otteitaan. Päätöserässä nähtiin klassinen tilanne, kun TPS:n kiekollisen hallinnan keskellä Ässät pääsi juhlimaan maalia.

Vierailijoiden keskiviikkoiltaa leimasi jonkunlainen haluttomuus, vaikka turkulaiset hallitsivatkin hyökkäyspeliä erityisesti toisessa erässä. Lähtikö TPS lopulta liiankin itsevarmana otteluun?

Erikoistilanteet 

TPS esitti erinomaista alivoimaansa myös Porissa vieden patapaidoilta kaikki mahdollisuudet edes pieneen ylivoimapyöritykseen. Avauserässä Jonne Virtanen pääsi jopa puolittaiseen läpiajoon alivoimalla.

Ylivoimaisina turkulaiset suoriutuivat hyvällä tasolla, mutta kaivatut maalit jäivät puuttumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo