Michael Jolyn neljän tehopisteen ilta jatkoi HPK:n oranssin vyöryn etenemistä

LIIGA / Raportti
Michael Jolyn sekä Antti Pihlströmin yhteispeli toimi Hämeenlinnan perjantai-illassa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK nousi kohisten sarjataulukossa sijalle viisi kaatamalla HIFK:n lukemin 4−2 vauhdikkaassa ja yksilötaitoa pursuneessa ottelussa.

Vierasjoukkue lähti vajaalla kokoonpanolla liikkeelle pelikieltojen ja sairastuvan täyttymisen vuoksi. Pelaajien puute näkyi etenkin laituriosastolla, minkä vuoksi HIFK:n hyökkäyskoostumukset vaihtuivat ottelun aikana.

Ottelun ensihetkillä HIFK pääsi ylivoimalle. Vaikka ylivoimaprosentti ei ole alkukauden kaltainen, iski joukkue kuitenkin toisessa ottelussa putkeen ylivoimamaalin ja karkasi 1−0 johtoon. Maalintekijänä kunnostautui ensimmäisen kerran Liiga-urallaan Leevi Teissala, joka veti one-timerin sisään alivoimaneliön keskeltä.

Ainoastaan 26 sekuntia myöhemmin nähtiin tasoitusmaali, kun HIFK:n Petteri Wirtanen iski harmikseen kiekon omaan rysään yrittäessään purkaa pelivälinettä maalin edustalta. Maali merkittiin Antti Pihlströmille, joka sai pompun myötä täyteen kymmenen maalia.

Erän puolivälin jälkeen HIFK:n Rony Ahonen antoi loistavan avaussyötön Koivistoiselle, joka kuitenkin ajautui päin Daniel Lebedeffiä eikä pystynyt viemään vieraita johtoon. HPK:n oli vaihdettava Eetu Laurikainen maalille, sillä törmäyksen jälkeen Lebedeff ei kyennyt jatkamaan ottelua.

Erässä kummallakin joukkueella oli omat paikkansa, mutta HIFK vietti enemmän aikaa hyökkäysalueella. Vierasjoukkue piti enemmän kiekkoa ja sai nopeammin purettua hämeenlinnalaisten hyökkäysyritykset, vaikka tolppakin kolisi kertaalleen Michael Garteigin selän takana ja HPK sai myös erän loppuhetkillä ylivoimamahdollisuuden.

Läpiajoyrityksiä ja kaksi maalia

Toisen erän alkuhetkillä HPK:n puolustuksella oli käydä kallis kömmähdys, kun 133 ottelua HPK:n paidassa pelannut Miro Karjalainen pääsi kunniakujaa pitkin maalille, mutta peliväline osui tolppaan. Jere Innala pääsi niin ikään vanhassa kotihallissaan yrittämään rangaistuslaukausta, mutta tuloksetta.

HIFK:lla oli toisen erän alun parhaat paikat, mutta johtoon karkasi HPK. Michael Joly polki laidasta karkuun ja vaarattoman näköisestä paikasta kului vain muutama sekunti siihen, kun kiekko oli läpiajon päätteeksi maalissa ajassa 24.14.

Maalin jälkeen kotijoukkue tarjosi yleisölle näytteitä hyökkäyspelistään. HPK:n saama ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta hetkeä aiemmin itse jäähyaitiossa istunut Innala hankki vieraille ylivoiman, jonka aikana Jordan Schmaltz iski rannelaukauksellaan tasoitusmaalin.

Yohann Auvitu sekä Sebastian Dyk merkkauttivat illan toiset syöttöpisteet. Erässä tunteet myös kuumenivat, kun Mario Grman sekä Otto Paajanen halailivat toisiaan jään pinnassa pelikatkon jälkeen.

Valkopaidoilla oli erässä paremmat paikat, kun HPK:n puolustuksella tapahtui muutamia merkkausvirheitä, joiden ansiosta HIFK pääsi yrittämään maalintekoa aivan Laurikaisen vartioiman maalin edustalta useampaan otteeseen. Vieraiden syötöt olivat laadukkaampia ja viisikkopelaaminen kontrolloidumpaa.

HPK:n oranssi vyöry jatkaa etenemistään

Kolmas erä lähti liikkeelle asetelmia hakien, sillä tilanne oli ennen viimeistä erää tasan 2−2. Viime aikoina hyvin toiminut hämeenlinnalaisten ylivoima ei meinannut ottaa tuulta alleen, mutta neljäs kerta toden sanoi, kun aivan ylivoiman loppuhetkillä kotijoukkue riemastutti yleisöä karkaamalla johtoasemaan.

Peliväline kimposi varusteista verkkoon, ja maali merkittiin pirteästi ottelussa esiintyneelle Juuso Ikoselle. Maali käänsi virtausta kotijoukkueen suuntaan, sillä HPK pääsi helpommin syöttöpelinsä ansiosta hyökkäysalueelle, missä se myös pystyi pitämään kiekkoa ja vaihtamaan kiekollisena.

HIFK sai seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ylivoiman, mutta kolmatta maalia se ei erikoistilanteen aikana pystynyt viimeistelemään HPK:n puolustaessa maaliaan uhrautuvasti. 

HIFK otti maalivahdin pois kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Vieraat olivat tehokkaina aloituspisteillä, sillä parisen minuuttia ennen loppua aloitukset olivat menneet helsinkiläisille  HIFK:n hyökkäysalueella 19−7.

HIFK ei ole tällä kaudella kyennyt kertaakaan tasoittamaan ottelua ilman maalivahtia, eikä niin käynyt tälläkään kertaa. HPK:lla oli paikka jo aiemmin, mutta ajassa 58.53 Joly iski illan neljännen tehopisteensä maalin muodossa.

Lopputulos 4−2 tarkoitti sitä, että HPK nousee viidennelle sijalle sarjataulukossa ja ero helsinkiläisiin kaventuu ainoastaan kolmeen pisteeseen, kun hämeenlinnalaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo