KalPa järjesti kotiyleisölleen maukkaan perjantai-illan show'n iskemällä toisessa erässä peräti viisi maalia

LIIGA / Raportti
Kuopiolaisilla oli lopulta aihetta juhlaan, vaikka ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kärppien johtaessa lukemin 3−0.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Kuopion perjantai-ilta tarjosi katsojille vuoristoratamaisen ottelukokemuksen, kun KalPa nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta ensin tasoihin ja aina voittoon saakka lukemin 6−3.

KalPa taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta, mutta joukkue kaipaa voittoja, jotta nousu sijalle kymmenen olisi mahdollista. Perjantai-illan ottelu kuitenkin näytti jälleen kerran sen, kuinka sitkeä savolainen asenne kuopiolaisten rinnassa sykkii.

Ensimmäisen erän aikana Kärpät iski kiekon Eero Kilpeläisen taakse kolmesti. Topi Niemelä aloitti maalinteon, minkä jälkeen joukkue iski kahdesti ylivoimalla. Ensin jäähyn kirjasi tililleen Aapeli Räsänen, ja Mika Pyörälä iski kauden 14. kihauksensa alle minuutin ylivoimapelin jälkeen.

Kolmisen minuuttia ennen erän loppua Jaakko Rissanen otti 2+10 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Kärpät käytti tehokkaasti ylivoimamahdollisuutensa, sillä ensimmäistä otteluaan Kärpissä pelaava Antti Kalapudas pääsi heti avaamaan maalitilinsä oululaisseurassa.

Vaikka tilanne oli taululla ensimmäisen erän jälkeen 3−0 vieraille, vei KalPa nimiinsä laukaisutilaston. Oululaisten maalilla Stanislav Galimov venyi kiekon tielle kymmenen kertaa, kun vastakkaisessa päädyssä hankalan alun otteluun saanut Kilpeläinen torjui neljästi.

Historiallinen viiden maalin erä

Toisessa erässä alkoi tapahtua, kun KalPa laittoi show'n pystyyn. Kuopiolaiset heiluttivat erässä maaliverkkoja peräti viisi kertaa. Vuodesta 2008 lähtien tämä oli ensimmäinen kerta, kun Kärppiä vastaan tehtiin yhdessä erässä viisi maalia.

Edellisen kerran KalPa viimeisteli viisi maalia yhdessä erässä ottelussa Ilvestä vastaan 12. tammikuuta 2010.

Maalijuhlat aloitti Tuomas Vartiainen ajassa 24.14, ja ainoastaan kaksi minuuttia myöhemmin ensimmäiseen maaliin syöttöpisteen saanut Tuomas Kiiskinen iski kauden yhdeksännen maalinsa. Kumpikin maali syntyi ylivoimalla Jesse Koskenkorvan ja Petter Emanuelssonin istuessa jäähypenkillä.

Kiiskinen oli hurjassa vireessä, sillä ennen ottelun puoliväliä hän iski jo toisen maalinsa ja kolmannen tehopisteensä alivoimalla, kun hän riisti kiekon omalla alueella, sai kiekon pienen harhautuksen päätteeksi haltuunsa ja tasoitti ottelun lukemiin 3−3.

Ajassa 31.24 KalPa siirtyi johtoon Juuso Mäenpään maalilla, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Samassa ajassa Galimov teki tilaa Joel Blomqvistille ja valmennus käytti aikalisänsä yrittäen herättää joukkueen. 

Oululaiset sortuivat jäähyilyyn, ja tuttu kaava toistui, sillä KalPa karkasi jo kahden maalin johtoon Lasse Lappalaisen ylivoimamaalilla. Erän viidestä maalista neljä syntyi siis erikoistilanteiden aikana.

Pudotuspelihaaveet elossa

Ottelun kolmatta erää värittivät lukuisat jäähyt. Kärpille vihellettiin kaksi kahden minuutin rangaistusta, ja kuopiolaisille puolestaan yhden kaksiminuuttisen lisäksi pelirangaistus, kun kuopiolaisten uusi hankinta Nikita Pivtsakin nappasi 5+20 minuuttia pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta vain kaksi minuuttia ennen loppua.

Kärpät ei saanut ensimmäisen erän maalien jälkeen lisäosumia, mutta KalPa osui kertaalleen, kun Elias Koponen iski loppulukemiksi 6−3 tyhjään maaliin.

KalPan pelaajista kymmenen pääsi tehopisteille ja Kiiskinen (2+1), Vartiainen (1+1) ja Räsänen (0+2) viettivät useamman tehopisteen iltaa. Joukkueen kapteeni Kiiskinen on iskenyt viimeiseen seitsemään otteluun tehot 4+6 ja illan ottelussa syöttöpisteen kirjannut Lasse Lappalainen on iskenyt 11 peliin tehot 4+7.

KalPan ero kymmenentenä olevaan kouvolalaisjoukkueeseen kaventui kahteen pisteeseen, kun kumpikin joukkue on pelannut 46 ottelua. Sen sijaan kuopiolaisten ero takana olevaan Sportiin on jo kymmenen pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo