Liiga-kierros: HIFK:n Micke-Max Åsten pääsee mielivastuksensa kimppuun, Lappeenrannassa voidaan odottaa maaleja

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Perjantaina Liigassa pelataan kolmen ottelun kierros. Iskeekö Micke-Max Åsten jälleen HIFK:lle? SaiPan ja Ässien kamppailuissa on nähty useita onnistujia.

Seuraa Heitä

Micke-Max Åsten #45 | HIFK

Laitahyökkääjä

Åsten HPK:n peikkona

HPK ja HIFK ovat mitelleet tasaisesti tällä kaudella ja kumpikin on onnistunut ottamaan toisensa päänahan. Helsinkiläisten raatajahyökkääjä Micke-Max Åsten on onnistunut nimenomaan HPK:ta vastaan.

HPK on noussut päävalmentajavaihdoksen jälkeen Jarno Pikkaraisen johdolla taistelemaan kuuden joukkoon pääsystä. Hämeenlinnalaisten riveistä on löytynyt ratkaisijoita jokaiselta pelipaikalta, ja ryhmä pelaa tasaisesti hyvin yhteen.

Maalivahtitandem Eetu Laurikainen ja Daniel Lebedeff on tarjonnut HPK:lle illasta toiseen mahdollisuuden voittaa. Joukkueen kannalta ei pitäisi olla merkitystä, kumpi herroista on tolppien välissä. Samaa ei ole voinut sanoa HIFK:sta, jolla Michael Garteigilla on ollut omat vaikeutensa ottaa voittoja tilille. Niilo Halonen on torjunut tasaisemmin.

Molemmat joukkueet ovat onnistuneet voittamaan toisensa tämän kauden runkosarjassa, eikä kummallakaan ole näin ollen henkistä yliotetta vastustajastaan. Kenties yleensä ärsyttäjän roolissa nähdyllä HIFK:n Micke-Max Åstenilla on heittää lusikkansa soppaan. Hän on nimittäin tehnyt kaksi kauden kolmesta maalistaan juuri HPK:n verkkoon. Tommi Tikka puolestaan on keskinäisissä väännöissä kurittanut helsinkiläisiä tehoilla 2+2.

Jatkuuko Kärppien hallinta?

KalPa ei ole vielä tällä kaudella onnistunut voittamaan oululaisia, joten perjantai tuo heille mahdollisuuden muuttaa suuntausta.

KalPa ja Kärpät ovat kohdanneet tämän kauden runkosarjassa kahdesti. Vaikka tulokset ovat olleet tasaisia, ovat oululaiset poistuneet molemmilla kerroilla kolmen sarjapisteen kanssa kaukalosta.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime aikoina ailahtelevasti ja varsinkin Kärpillä on ollut omat haasteensa koronaviruksen ja varamieskokoonpanojen kanssa. On siis mielenkiintoista nähdä, miten yhtenäisen nipun kärppälauma saa jalkeille. Poissaoloja oululaisilla varmasti on, sillä ainakin Miihkali Teppo, Tuukka Tieksola ja Axel Rindell ovat sivussa. Varsinkin Rindellin poissaolo tuntuu, sillä hän on tehnyt KalPaa vastaan tällä kaudella tehot 1+4.

Erityisesti huomiota kannattaa kiinnittää Kärppien erikoistilannepelaamiseen sekä joukkueiden tuoreisiin pelaajiin, oululaisten Kirill Slepetsiin ja KalPan Nikita Pivtsakiniin.

Pohjakerroksen vääntöä

SaiPa tai Ässät eivät todennäköisesti pääse tämän kauden pudotuspeleihin, mutta joukkueiden pelaajat haluavat varmasti näyttää parastaan. Kummallekaan joukkueelle jumbosija ei varmasti kelpaa.

Sarjataulukon häntäpäästä löytyvät SaiPa ja Ässät kohtaavat Lappeenrannassa. Pudotuspelitaistoon joukkueet eivät yllä, mutta molemmissa ryhmissä on nuoria ja potentiaalisia pelaajia, jotka varmasti haluavat osoittaa olevansa liigapaikan arvoisia myös ensi kaudella.

Keskinäisissä kamppailuissa joukkueiden pisterohmuina ovat olleet viiden tehopisteen saaliillaan Ässien Alexander Ruuttu sekä SaiPan Ville Petman. Yleisesti ottaen moni pelaaja on saanut onnistumisia aikaan juuri lappeenrantalais-porilaisissa iltamissa.

SaiPan nuori Henri Hietala teki viimeksi porilaisia vastaan uransa ensimmäiset liigaosumat ja hän onkin yksi sellainen pelaaja, jonka edesottamuksia kannattaa perjantai-iltana valvoa.

Edellisten kohtaamisten perusteella Lappeenrannassa tullaan näkemään vauhdikas ottelu, josta ei maaleja puutu.

Tilastot

Edelliset ottelut

SaiPa

19.03
HPK - SaiPa
1 - 2
18.03
SaiPa - Jukurit
1 - 3
15.03
SaiPa - Sport
4 - 1
12.03
SaiPa - KooKoo
2 - 1 JA

Ässät

19.03
Ässät - Sport
2 - 1 VL
12.03
Ässät - HIFK
2 - 4
11.03
HPK - Ässät
6 - 3