HIFK kellisti SaiPan vauhdikkaassa perjantai-illan kamppailussa

Isäntien Miro Väänänen avasi ottelun maalihanat.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK ja SaiPa tarjosivat perjantaina vauhdikkaan ottelun. Läpi ottelun alakynnessä ollut SaiPa oli lähellä lopussa tasoittaa ottelun. HIFK-puolustaja Joonas Lyytinen jatkoi perjantaina upeaa kauttaan.

HIFK lähti kamppailuun varsin muuttuneena. Koronatauon aikana NHL-lainat Emil Bemström, Joona Luoto, Otto Koivula sekä Antti Suomela olivat poistuneet helsinkiläisten vahvuudesta. Myös loistavan alkukauden pelannut Anton Lundell oli Suomen Nuorten U20-MM-joukkueen matkassa.

Vierailija SaiPan kokoonpano oli myös tauon aikana heikentynyt selvästi. Jacob Moverare, Eetu Tuulola sekä Urho Vaakanainen palasivat takaisin Pohjois-Amerikkaan. Elmeri Kaksonen oli sivussa ottelusta loukkaantumisen takia ja Matias Mäntykivi on puolestaan maajoukkueen mukana nuorten MM-kisoissa.

Avauserä oli varsin viihdyttävä ja tapahtumarikas. HIFK oli ensimmäisessä erässä niskan päällä. Punapaidat pelasivat kiekolla fiksusti ja loivat useamman pitkän hyökkäyksen SaiPan päätyyn. Micke-Max Åstenin loistavan karvauksen seurauksena Miro Väänänen vei isännät 1–0-johtoon. Väänänen muodosti ottelun avauserän parhaimman hyökkäysketjun yhdessä Åstenin ja Juho Keräsen kanssa.

SaiPan avauserä oli nousujohteinen. Vierailijat yrittivät parhaansa mukaan puolustaa keskikaistaa tiiviisti, mutta turhan usein SaiPan keskialueen trap-peli petti. Puolustus yritti avata peliä rohkeasti ja varsinkin Joel Olkkonen oli avauserässä todella pelirohkea. Avauserän loppupuolella SaiPa sai hyvän hyökkäyspään karvauksen seurauksena luotua useamman hyvän maalintekopaikan.

Ottelun toinen erä ei pelillisiä hienouksia tarjonnut. HIFK hallitsi edelleen kiekkoa selvästi, mutta laadukkaille maalintekopaikoille kotijoukkue ei meinannut päästä. HIFK pääsi toisessa erässä pelaamaan kaksi kertaa ylivoimaa, mutta SaiPan erinomainen alivoima tylsytti HIFK:n ylivoimapelin täysin. SaiPan hyökkäyspeli oli toisessa erässä todella vaatimatonta. Toisen erän loppupuolella Joni Nikolla oli kuitenkin erinomainen mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta HIFK-vahti Niilo Halonen esti SaiPa-hyökkääjän aikeet.

Kolmannen erän alkuun HIFK tuli todella vahvasti. Loistavaa kautta pelaava Joonas Lyytinen laukoi ajassa 41:00 isännät 2–0-johtoon. Maali oli puolustajalle jo kauden kahdeksas. Maalin jälkeen SaiPa alkoi painaa peliä HIFK:n päätyyn ja HIFK tyytyi suojelemaan johtoaan. SaiPa sai palkinnon työstään, kun Simo-Pekka Riikola laukoi 2–1-kavennusmaalin.

Ottelun lopussa vierailla oli muutama erinomainen paikka tasoittaa ottelu, mutta loistavasti pelannut Niilo Halonen esti lappeenrantalaisten aikeet. HIFK kesti lopulta SaiPan paineen ja näin pisteet jäivät Helsinkiin lukemin 2–1.

HIFK pelaa seuraavan kerran vasta tammikuussa. SaiPa pelaa seuraavan ottelunsa 27. joulukuuta KalPaa vastaan.