Tappara jälleen vahvempi Turussa

Kristian Tanus iski Tapparan kolmannen maalin.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Tampereen Tappara haki voiton Turusta selkein lukemin 6–3 nimiinsä. Voitto oli Tapparalle jo viides putkeen joukkueiden Turussa pelatuista keskinäisistä kohtaamisista.

Turun perjantai-illan Liiga-kamppailussa nähtiin yhdeksän maalia ja jokaisesta vastari eri maalintekijä. Liigassa ensimmäistä kertaa maalinteossa onnistuivat TPS:n puolustaja Johan Ivarsson ja Tapparan puolustaja Michal Moravčík.

Tappara oli kuitenkin tyly vieras, sillä joukkue nappasi voiton selkein lukemin 6–3. Vieraiden maalilla Christian Heljanko torjui ottelussa 33 kertaa.

Neljän maalin avauserä

Ottelussa nähtiin maalirikkaat kaksi ensimmäistä erää. Maalinteon aloitti Tapparan Jukka Peltola jo toisella minuutilla. Erän puolivälissä nähtiin lyhyen ajan sisään kaksi osumaa, kun ensin ruotsalaispuolustaja Ivarsson tasoitti pelin ajassa 9.10 ja 42 sekuntia myöhemmin vieraiden Lassi Vanhatalo vei vieraat uudestaan johtoon.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta, kun TPS:n Markus Nurmi tasoitti pelin vajaa kolme minuuttia ennen taukoa kauden 11. osumallaan.

Tappara karkasi toisessa erässä

TPS:n illan ensimmäinen jäähy kostautui toisen erän alussa, kun Aleksi Anttalaisen istuessa jäähyllä Kristian Tanus vei vieraat kolmatta kertaa johtoon. Kolmisen minuuttia Tanusin maalista kotijoukkueen Lauri Pajuniemi iski pelin jälleen tasoihin. Samainen hyökkääjä pääsi ottelun puolivälin jälkeen yrittämään 4–3-johtomaalia rangaistuslaukauksesta, mutta Pajuniemen yritys epäonnistui.

Tappara karkasi ottelussa ennen kolmatta erää ratkaisevaan kahden maalin johtoon kahdella ylivoimamaalilla. Ensin Patrik Virta vei vieraat edelle ajassa 33.21 ja reilut kaksi minuuttia ennen erätaukoa Charles Bertrand iski taululle jo 5–3-lukemat.

Kolmannessa erässä loppulukemat 6–3 Tapparalle iski puolustaja Moravčík.