Ässien taistelu ei riittänyt – TPS tarjoili hunajaa kannattajilleen

TPS pääsi juhlimaan voittoa Porissa Jack Rodewaldin johdolla.
Kuva © Teemu Grönroos
Porin illassa vierailijat veivät pisteet Ässiltä kotijoukkueen lopun hyvästä taistelusta huolimatta lukemin 2–3.

Perjantaina Isomäen illassa kohtasivat sarjataulukon ääripäät. Ässät yritti saada kolmen ottelun tappioputkea katkaistua ja olivat taisteluasenteella pelissä mukana. Ensimmäisen erän 19 sekunnin musta hetki kuitenkin pilasi kotijoukkueen haaveet putken katkaisusta ja pisteet matkasivat vierailijoiden mukana Turkuun numeroin 2–3.

Pelin alkuun kotijoukkue lähti vahvalla rynnistyksellä liikkeelle, vaikka pelin ensimmäinen maalipaikka tulikin TPS:n Jack Rodewaldille. Varsinkin Ässien Derek Barachin johtama kakkosketju sai aikaiseksi hyviä pyörityksiä vierailijoiden päätyyn.

Erän puolivälissä porilaisille tuli kuitenkin musta hetki, kun Rodewald ja Aarne Intonen pääsivät iskemään 19 sekunnissa TPS:n kahden maalin johtoon. Rodewaldin maali oli tarkka sijoitus Nikolas Matinpalon jalkojen juuresta maalin ylänurkkaan. Intosen maali puolestaan livahti Konstantin Volkovin ohi luvattoman helposti.

Ensimmäisen erän lopun ollessa turkulaisten hallintaa aloitettiin toinen erä jälleen tasaisissa merkeissä. Vierailijat kaatoivat kuitenkin kylmää vettä kotijoukkueen niskaan, kun Juraj Slavfkovsky pääsi syöttämään kiekon maalinedustalle vapaaksi unohdetulle Kalle Väisäselle, joka iski liigauransa ensimmäisen maalin.

Ässät ei luovuta

Kolmannen erän alkuun TPS pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa, kun sekä Sakari Salminen että Roni Sevänen ottivat kymmenen sekunnin sisään jäähyt mieheen. Turkulaiset eivät saaneet ylivoimaa hyödynnettyä, mutta Ässien Alexander Ruuttu pääsi juuri ennen jäähyjen loppua yrittämään läpiajosta maalia. Tilanteen päätteeksi Andrei Karejev kuitenkin veti pidemmän korren.

Seuraavaa läpiajoa kotijoukkue ei jättänyt hyödyntämättä, kun Salminen oli jäänyt väijymään keskikentälle vierailijoiden koko kentällisen noustua vastustajan alueelle. Eemil Erholz siirsi pitkän syötön Salmiselle, joka ammattilaisen otteilla ohitti Karejevin.

Reilut kolme minuuttia ennen loppua Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin lähti pelaamaan riskillä ja veti Volkovin pois maalilta. Porilaiset saivat kavennettua peliä Sakari Salmisen illan toisella. Nick Moutrey yritti kääntölaukauksella ohittaa Karejevin, jonka paluukiekon Salminen iski sisään. Lopun rynnistys ei kuitenkaan riittänyt vaan TPS tarjoili hunajaa runsaslukuiselle Turusta saapuneelle kannattajajoukolle.