Liiga-kierros: Kärki ja peränpitäjä vastakkain Porissa, alavireinen Pelicans yrittää pysäyttää Kärpät

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
Perjantai-illan kierroksella on mielenkiintoisia asetelmia luvassa, kun muun muassa sarjataulukon ääripäät ottavat toisistaan mittaa Isomäen perjantai-illassa, jonka lisäksi Jarno Pikkaraisen tulon myötä piristynyt HPK ottaa Rinkelinmäellä mittaa Pekka Virran SaiPasta.

Seuraa Heitä

Saku Mäenalanen #8 | Winnipeg

Laitahyökkääjä

Paluumuuttaja on ollut tehokkaana. Mäenalasen johtaman ykkösketju on yksi syy Kärppien hyvään vireeseen.

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Paluun Lahteen tehneellä Kousalla on iso rooli Pelicansin alakerrassa. Pelaamattomuus näkyi kauden avausottelussa Jukureita vastaan, mutta kiekollista taitoa on lupa odottaa.

Heikki Liedes #9 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Hoitaa kaikki hommat tunnollisesti. Liedes on iskenyt jo kahdeksan maalia ja on yksi Liigan kuumimmista maalintekijöistä.

Petrus Palmu #52 | Örebro

Laitahyökkääjä

Jukurikapteeni nakutti Pelicansin verkkoon kolme maalia. Seuraava tehopiste on Palmun Liiga-uran numero 100.

Liigan tasoerojen mittaus

Ässät lähtee perjantain kamppailuun jumbosijalta, TPS puolestaan kärkipaikalta.

Sarjataulukon ääripäät ottavat toisistaan mittaa Porin perjantai-illassa, TPS lähtee kamppailuun kärkipaikalta kun taas Ässät on jumittunut liigan hännille. Viimeisen viiden Liiga-ottelun otannalla TPS on voittanut kolme ottelua, kun taas Ässät vain yhden viimeisestä viidestä ottelustaan.

Paljon on spekuloitu Ari-Pekka Selinin asemasta porilaisjoukkueen peräsimessä, mutta toistaiseksi Selin saa jatkaa tehtävissään. Derek Barach on ollut yksi porilaisryhmän valopilkuista tehoin 5+7, ja Ässien kultakypärä löytyykin pistepörssin kympin sakista. TPS:n alkukauden paras pistenikkari Mitch Hults on toistaiseksi tehoillut hieman heikommin muutoin loistavassa TPS:ssä, 13 otteluun pisteet 6+2 oikeuttavat pistepörssin sijalle 47.

TPS:n osalta isoin kysymysmerkki ennalta on puolustuksen miehitys. Aleksi Anttalainen on poissa pitkään, Eemil Viron pelikunto on epäselvä. Viime viikolla lukuisat alakerran poissaolot näkyivät sekä kiekollisessa että kiekottomassa pelaamisessa.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ässät

04.02
Ässät - HPK
1 - 4
31.01
KooKoo - Ässät
0 - 3

TPS

04.02
Lukko - TPS
6 - 3
28.01
TPS - Lukko
1 - 3

Levännyt HPK hakee taas hyvää virettä

Piristynyt HPK saa vastaansa peliään vielä hakevan lappeenrantalaisryhmän.

Rinkelinmäen perjantai-illassa Jarno Pikkaraisen tulon myötä piristynyt HPK saa vastaansa viime kauden mestarivalmentaja Pekka Virran luotsaaman SaiPan. Odotuksiin nähden heikosti esiintyneiden joukkueiden kohtaamista voisi nimittää kuuden pisteen kamppailuksi, koska joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta sarjataulukosta.

Lappeenrantalaisten alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Ville Petman kerättyään 14 otteluun pisteet 6+6, kun taas HPK:n kultakypärä Michael Joly on kerännyt 11 otteluun tehopisteet 4+4.

HPK lähtee perjantain otteluunsa lähes viikon pelitauon jälkeen. Huili peleistä tuli tarpeeseen, sillä viime viikon tuplapelissa Kärppiä vastaan joukkueen liike hiipui viimeistään jälkimmäisen ottelun loppupuolella.

Kokonaisuus on kahdesta tappiosta huolimatta plussan puolella, sillä HPK on noussut edellisillä kolmen pisteen voitoilla taas selkeästi mukaan pudotuspelikamppailusta. Eetu Laurikainen palannee maalinsuulle. Varmoja poissaolijoita on ainoastaan Tommi Tikka, joka on pelikiellossa vielä tämän ja kaksi muuta kamppailua.

Kokoonpanoa odotellessa suurennuslasi kohdistuu siihen, kuka ottaa hänen paikkansa sentterinä. Toistaiseksi pettymyksenä jatkavat Matt Marcinew ja Sean Collins aloittivat HPK:ssa keskellä, mutta ovat hakeneet virettään laidalta ja Marcinew jopa katsomon puolelta.

Tilastot

Edelliset ottelut

HPK

SaiPa

04.02
SaiPa - Pelicans
0 - 3
01.02
Sport - SaiPa
5 - 2

Jukurit tarvitsee hurmosta tasaisen KooKoon kyläillessä

Molemmilla joukkueilla on allaan täysi kolmen pisteen voitto, kun KooKoo haki pisteet Jyväskylästä ja Jukurit kaatoi Lahdessa Pelicansin.

Jukurit ja KooKoo kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Edellisellä kaudella voitot meni KooKoolle numeroin 4−0. Maalit meni näissä neljässä kamppailussa KooKoon hyväksi 18−4.

Ailahteleva Jukurit katkaisi keskiviikon kierroksella kuuden ottelun tappioputkensa Petrus Palmun iskiessä hattutempun. Saman vireen toivotaan jatkuvan kotijäällä.

KooKoo pelasi hyvin hakisessaan keskiviikkona Jyväskylästä kolme pistettä. Kouvolalaisilla on paketti yleensä hyvin kasassa kummassakin päässä kenttää. Joukkue ei häikäise, mutta peruspeli on hyvällä tasolla. Heikki Liedes tämän ruumiillistuma, ykköstykki hoitaa hommat tunnollisesti molemmissa päissä.

KooKoon uusi hankinta Radek Kobližek iski maalin JYPiä vastaan, aika näyttää mitä hänestä saadaan irti Kouvolassa. Maalinsuulla Oskari Setänen oli JYPiä vastaan hyvässä vireessä.

Pelicans tarvitsee uutta ilmettä

Kärpät on neljän ottelun voittoputkessa, kun taas Pelicansilla on ollaan kaksi peräkkäistä tappiota.

Pelicansilla on allaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi peräkkäistä tappiota. Kurssin kääntäminen ei helpotu, kun Lahteen saapuu voittovireen löytänyt Kärpät.

Paluumuuttaja Mikko Kousa väläytteli kiekollisia ominaisuuksiaan kauden avausottelussaan Jukureita vastaan, mutta pelaamattomuus näkyy vielä. Koko joukkueen esitys oli toisaalta heikko. Pelicans pelasi kiekottomana huolimattomasti ja kiekon kanssa puski lähinnä ylöspäin minkä vuoksi hyökkäykset katkesivat ennenaikaisesti.

Emil Larmi pelasi heikon ottelun Jukureita vastaan ja päästi helppoja maaleja selkänsä taakse. Perjantaina samaan ei ole varaa.

Kärpät lähtee Lahteen neljän ottelun voittoputkessa. Kärpät on tasapisteissä sarjakärki TPS:n kanssa. Ouluun tällä kaudella palanneet Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen ovat olleet liekeissä.

Toisaalta oululaisten takuumies on ollut Stanislav Galimov, joka on torjunut kiekkoja vakuuttavalla torjuntapronsentilla 92,86. Galimov on pelannut yhtä peliä lukuun ottamatta jokaisessa kamppailussa.