Pelicans käänsi vaiheikkaan ottelun itselleen kolmannessa erässä − Saku Mäenalasen osuma puhutti Lahdessa

LIIGA / Raportti
Leevi Tukiainen laukoi kauden toisen osumansa.
Kärkikamppailu Isku Areenalla tarjosi 3000-päiselle yleisölle viihdyttävän ja laadukkaan jääkiekko-ottelun, jonka Pelicans voitto lopulta 4–2-lukemin.

Pelicansin ja Kärppien kohtaamisen ensimmäinen erä tarjosi Isku Areenaan saapuneelle yleisölle laadukasta jääkiekkoa, sekä tunteita herättäviä tilanteita.

Saku Mäenalasen 0–1-osumaa edelsi tilanne, joka vaikutti aluksi vaihtovirheeltä. Juhamatti Aaltonen liukui vaihtoon ja kentälle tulossa ollut Petter Emanuelsson ehti hyppäämään jäälle samalla kun kiekko pomppi Aaltosen luistimesta Mäenalaselle, joka viimeisteli tilannetta seuranneesta ylivoimahyökkäyksestä ottelun avausmaalin. Ohjaus ei kuitenkaan ollut tahallinen, joten tilanteessa ei tapahtunut rikettä.

Vajaat kaksi minuuttia tästä ja Pelicans tuli tasoihin Miika Roineen osumalla pitkän kulmapelin päätteeksi. Hetkeä myöhemmin Pelicans toimitti kiekon toisen kerran Stanislav Galimovin selän taakse, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen: syynä maalivahdin visuaalinen häirintä Pelicans-hyökkääjä Antti Tyrväisen toimesta.

Pelillisesti erä oli hyvin tasainen. Kärpät kontrolloi enemmän kiekkoa ja Pelicans vuorostaan avasi peliä enemmän nopeilla hyökkäyksillä. Kummallekin joukkueelle kertyi myös pidempiä hyökkäysalueen pyörityksiä.

Erityisesti Pelicansin ykkösketju esiintyi edukseen avauserässä, sillä Lukáš Jašekin johtama ketju onnistui riistämään kiekon neljä kertaa hyökkäysalueella, luomaan kaksi laadukasta maalipaikkaa sekä kääntämään pelin painopistettä toisteisesti Kärppien päätyyn.

Kärpät pääsi erän alkupuoliskolla kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa reilun minuutin verran. Ylivoimaviisikko pelasi aktiivisesti kiekollisen kiertäessä hyökkäysalueella ja etsiessä syöttöpaikkaa. Mäenalasen johtama ylivoima onnistui luomaan kaksi maalipaikkaa ylivoimalla, mutta Pelicans-vahti Emil Larmi esti yritykset.

Toisessa erässä pöytäkirjaan merkittiin ainoastaan Matias Rajaniemen kahden minuutin rangaistus koukkaamisesta. Kärpät oli erässä hienokseltaan niskan päällä ja loi enemmän paikkoja erityisesti suorista hyökkäyksistä toista aaltoa hyödyntäen.

Pelicansin viisikko valui monesti oman alueen täytöissä hyvin alas, mikä avasi Kärppien puolustajille tilaa nousta viivalta kohti ringetteviivaa.

Päätöserä alkoi lahtelaisittain suotuisasti, kun Pelicans karkasi Henri Nikkasen sekä Leevi Tukiaisen osumilla kahden maalin johtoon. Kärpät iski kuitenkin kavennusmaalin nopeasti, kun vain kaksi minuuttia Tukiaisen 3–1-maalin jälkeen Ville Koivunen onnistui maalinteossa ja toi vierasjoukkueen maalin päähän.

Pelicans sai kolmannessa erässä vielä kaksi ylivoimayritystä, mutta lahtelaisten pakkopeli oli läpi illan tulokseton.

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola otti aikalisän kun kolmatta erää oli jäljellä 2.42. Aikalisä ei tuonut toivottua tulosta, sillä vain 39 sekuntia myöhemmin Pelicansin Miika Roine sinetöi ottelun laukomalla tyhjään maaliin illan toisen osumansa.

Muokattu 22.25: Saku Mäenalasen maalissa ei tapahtunut vaihtovirhettä, sillä Juhamatti Aaltonen ei pelannut kiekkoa tarkoituksella eteenpäin, jolloin kyseessä ei ole rike.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo