Mielipide

NHL:n kuumat perunat, viikko 3

NHL / Kolumni
Tällä viikolla toimittajat keskustelevat muun muassa Albertan joukkueiden heikoista otteista sekä parin veteraanipelaajan kohtaloista.

Kuluvan kauden ajan Jatkoajan NHL-toimittajat ilmaisevat viikoittain ja kuukausittain mielipiteitään erinäisistä ajankohtaisista NHL-tapahtumista.

Carolina Hurricanes vaihtoi kapteeniaan, kun C-kirjain ommeltiin Eric Staalin rintaa. Aiemmin kapteenina toiminut Rod Brind`Amour suostui luovuttamaan kapteenin arvonsa, vaikka olisi halutessaan sen voinut pitää. Oliko Hurricanesin ratkaisu tässä vaiheessa kautta oikein?

Eero Hurmerinta: Ennen tuota ilmoitustakin oli käytännössä selvää, että Staalista tulee seuraava Hurricanesin kapteeni. Brind'Amourin ura on kulkenut pari viime kautta selkeästi alamäkeä, joten sikäli ratkaisua voi pitää ihan odotettuna. Toki kysymys onkin, tapahtuiko vaihdos seuran vai pelaajan aloitteesta.

Matti Väisänen: Vaihto olisi voinut tulla jo paljon aiemmin, mutta katastrofikausi oli lopulta hyvä syy vaihdokseen. Jos kapteeni ei sovi aina edes pelaavaan kokoonpanoon, niin jotakin on pielessä. Staal aloitti kapteenin uransa tehokkaasti ja kanadalaisessa on kyllä ainesta johtamaan joukkuettaan.

Montreal Canadiens kertoi kovanaama Georges Laraquelle, että tätä ei enää joukkueessa tarvita. Ilmoitus potkuista tuli hetkellä, jolloin Laraque on ollut kovasti touhuamassa vanhempiensa kotimaan Haitin eteen. Toimiko Canadiens oikein, vai olisiko tätä jo pitkään kytenyttä päätöstä pitänyt hieman vielä viivyttää?

Hurmerinta: Ehkä hieman huono hetki, siirtotakarajalla olisi ollut kuitenkin viimeinen paikka. Ehkä asian olisi voinut ilmoittaa eri tavalla, waiver-listalle ja sitten Hamiltoniin, jos kukaan ei huoli. Kesällä sitten sopimuksen ulososton aika.

Väisänen: Ei Canadiens tällä ajoituksella ainakaan mitään voittanut, sai vain huonoa julkisuutta. Homman olisi hoitaa aiemmin tai viivästyttää muutaman päivän, koska tilanteen suhteen tuskin tapahtuu yhtään mitään hetkessä.

Petr Sykora joutui viime kaudella Pittsburghissa istumaan ratkaisupelit katsomon puolella ja lähti täksi kaudeksi hakemaan nostetta uralleen Minnesotasta. Nyt mies on kuitenkin pistetty waiver-listalle. Onko 33-vuotiaalle maalitykille vielä käyttöä NHL:ssä?

Hurmerinta: Tuskin. Jo se, että paikka Wildissa aukesi vasta try-outin kautta kertoi omaa kieltään. Jonkun verran hyviä pelivuosia on vielä jäljellä, joten paluu kotimaahan tai siirtyminen KHL:ään lienee seuraava askel uralla.

Väisänen: Sykoralla on yksi todella hyvä omainaisuus, laukaus. Muuten mies on melkoinen turisti, joten aika tarkka pitää rooli olla, jotta mies johonkin joukkueeseen sopii. Sopivalla ruokinnalla toki latoo limppua verkkoon hyvällä prosentilla. Käynee vielä jossakin mutkan tällä kaudella, mutta ensi kaudeksi povaisin suunnaksi KHL:ää.

Edmonton Oilers ei ole voittanut yhtään peliä tänä vuonna. Kuinka syväksi Öljyn kriisi voi mennä, vai onko tunnelin päässä mitään valoa?

Hurmerinta: Tällä kaudella ei ole juuri mitään tehtävissä, mikä parantaisi asemaa. Siitäkään ei ole erityisesti hyötyä, kun pudotuspelit ovat karanneet, ja sijoituksen paraneminen toisi vain huonomman varausvuoron. Idän heikoin joukkue Carolina on parantanut sen verran, että taitaa mennä pian Oilersin ohi ja karata.

Väisänen: Hyvät lähtökohdat draft-arvontaan ovat parasta, mitä Oilers voi tällä kaudella saada. Pelaajakauppoja nähtäneen, vaikka ostajia tuskin on kovin monta Oilersin kallispalkkaisemmalle kalustolle.

Kovin hyvin ei kulje toisellakaan Albertan joukkueella Calgary Flamesilla, jonka tappioputki on venynyt venymistään. Konferenssin kärkijoukkueelta San Joselta Flames sai päihinsä peräti lukemin 9-1. Onko Calgary Flames tällä kaudella riittävän hyvä joukkue kisaamaan Stanley Cupista?

Hurmerinta: Ei ole. Maalivahtipeli on kunnossa, puolustuksen kärkikolmikko hyvä, mutta alempien kenttien taso ei riitä. Uskon kuitenkin, että Flames selviää pudotuspeleihin, mutta viime aikoina tutuksi tulleen tapaan tie katkeaa ensimmäisellä kierroksella.

Väisänen: Flames kyllä nousee vielä sukelluksestaan, sillä joukkueessa on monta hyvää kiekkoilijaa. Pudotuspeleissä en usko joukkueen kuitenkaan pärjäävän, vaikka Miikka Kiprusoff pelaakin muutaman voiton joukkueelleen. Liekki sammuu viimeistään toisella kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle