Mielipide

NHL-kesän 2012 varaustilaisuuden ennakkopaketti

NHL / Kolumni
Kautta aikain viideskymmenes NHL:n varaustilaisuus pidetään juhannusviikonloppuna Pittsburghissa. Jatkoaika esittelee tärkeimpiä tietoja eri sarjojen parhaimmistosta ja mielenkiintoisista pelaajista.

Järjestyksessään 50. NHL:n varaustilaisuus pidetään tänä viikonloppuna Pittsburgh Penguinsin kotiareenalla Consol Energy Centerissä. Kyseessä on ensimmäinen kerta kyseisessä kaupungissa sitten vuoden 1997. Tuolloin varaustilaisuuden varsinainen pitopaikka oli Pittsburghin vanha kotihalli Civic Arena.


Olli Määttä hakee onnistumista.
Anette Naroma - http://anskun.net

Varattavina ovat vuoden 1992 tammikuun ensimmäisen ja vuoden 1994 syyskuun 14. päivän välillä syntyneet pelaajat. Lisäksi varattavissa ovat yli 20-vuotiaat pohjois-amerikkalaiset, varattavaksi hyväksytyt pelaajat, ja vuoden 2010 varaustilaisuudessa poimitut pelaajat, jotka eivät saaneet solmittua NHL-sopimusta kuluneen kesäkuun 24. päivään mennessä.

Varaustilaisuuden ensimmäinen kierros käynnistyy lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa, ja jatkuu muilla kierroksilla lauantai-iltana.

Tämän vuoden ykkösvaraus meni Edmonton Oilersille, joka nousi arvonnassa yhden pykälän ohi Columbus Blue Jacketsin. Ensimmäiseksi varaukseksi on yleisesti arvioitu huippulupaavaa venäläistä Nail Jakupovia. Puolustajista lupaavimpana pidetään kanadalaista Ryan Murraytä.

Kolmantena varausvuorossa on Montreal Canadiens, neljäntenä New York Islanders ja viidentenä Toronto Maple Leafs. Kokonaisuudessaan ensimmäisen kierroksen varausjärjestys näyttää tältä.

Pelaajiaan kaupitelleista joukkueista Washington Capitalsilla, Buffalo Sabresilla ja Tampa Bay Lightningilla on kullakin kaksi ensimmäisen kierroksen varausta.

Suomalaisista mielenkiinto kiinnittyy erityisesti Teuvo Teräväiseen ja Olli Määttään, jotka ovat molemmat useissa ennakkoarvioissa ensimmäisellä kierroksella varattavia pelaajia.

Kesäkuun lopulle tyypilliseen tapaan luvassa on varausoikeuksien kauppaamisia, mutta myös pelaajakauppoja on huhuttu, niin kuun lopussa rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi tulevien kuin sopimuspelaajienkin osalta. Esimerkiksi Roberto Luongon nimi on esiintynyt spekulaatioissa. Mitä tekee Brian Burke? Pitääkö Oilers ykkösvarauksensa?

Jatkoaika esittelee eri sarjojen parhaimmiston, lupaavimmiksi arvioidut maalivahdit ja kiinnostavimpia pelaajia. Lisäksi luettavilla on mielipiteitä varaustilaisuuteen ja -kulttuuriin liittyen. Uutisoimme parhaat palat molemmilta varaustilaisuuden päiviltä, ja arvostelemme onnistujat ja epäonnistujat koko varausruljanssin päätyttyä.

Euroopan sarjat:

Teuvo ja pakit – paras varausvuosikerta kymmeneen vuoteen?

Ruotsin vuosi – taas kerran

Pohjois-Amerikka:

Kanadan junioriliigoissa puolustajien vuosi

Trouba USA:n sarjojen ykkösnimi

Nail Jakupov – kaukana muiden yläpuolella

Muut jutut:

Maalivahdit NHL:n varaustilaisuudessa 2012

Stefan Matteau – isänsä poika myös kentällä

Nathan Walker – Australiasta NHL:ään?

Brady Skjei – Varaustilaisuuden paras luistelija

Tom Wilson – kokoa ja näköä

Jakupov lahjakkain Kanadan junioriliigahyökkääjä

– Mielipide: Miksei maalivahteja enää varata?

– Taustaa: Unohdetun miehen tarina

– Kolumni: Perjantaina tapetaan unelmia

» Lähetä palautetta toimitukselle