Mielipide

New York Islandersin tunnelissa näkyy valoa

NHL / Kolumni

New York Islanders aloitti kautensa odotetun huonosti. Neljän pelin vieraskiertueesta kolme ensimmäistä päättyi tappioon, ennen kuin Islanders onnistui hakemaan pisteet Ducksin lammelta. Ducks-voiton jälkeen Islanders avasi kauden kotonaan kaatamalla Bostonin ja kärsimällä tappiot varsinaisen peliajan jälkeen sekä Nashvillelle ja Pittsburghille. Kauden toistaiseksi komein päänahka tuli lokakuun jälkimmäisellä puolella, kun Islanders kellisti hallitsevan mestarin Carolina Hurricanesin kotonaan 4-3. Lokakuun kokonaissaldoksi tuli Islandersin osalta kelvollinen 5-4-2.

Rahakkaan ja ylipitkän sopimuksen seuran kanssa tehnyttä maalivahti Rick DiPietroa ovat kiusanneet pienet loukkaantumiset ja mies ei ole noussut odotetulle tasolle. Jo kauden avauspelissä DiPietro joutui antautumaan kuudesti muuten surkeasti kautensa aloittanutta Phoenix Coyotesia vastaan. Vastaavasti kakkosveskari Mike Dunham aloitti kauden loistavasti pysäyttämällä 46 Anaheimin vetoa Islandersin ensimmäisessä voitto-ottelussa. Kokenut Dunham oli voiton takuumies myös Boston-ottelussa.

Islandersin suurimmat murheet ovat tällä hetkellä, hieman yllättäen, puolustuksessa. Keskimäärin kolmesti pelissä antautuva Islanders-puolustus on kärsinyt eniten profiilipelaajien notkahtamisesta. Lisäksi joukkueen alivoima on tällä hetkellä liigan kuudenneksi huonointa. Viime kaudella lupaavasti puolustuksessa luutinut Chris Campoli on ollut alkukauden sivussa loukkaantumisen takia.

Joukkueen ykköspakin tittelin on ottanut itselleen Tom Poti, joka on kirjauttanut puolustajalle mukavat tehot 2+9=11. Vastaavasti Aleksei Zhitnik on tällä kaudella saalistanut vain kolme syöttöpistettä. Miehen kunniaksi on tosin luettava tyhmien jäähyjen huomattava väheneminen viime kauteen verrattuna.

Hyökkäyspäässä Aleksei Jashin on löytänyt oivan pelivireen. Joukkueen venäläiskippari johtaa Islandersin pistepörssiä tehoilla 5+8=13. Hyökkäjistä positiivisimmin on yllättänyt kuitenkin laituri Jason Blake, joka on tehnyt jo kuusi maalia. Vastaavasti slovakkitaituri Miroslav Satan on vaeltanut varjojen mailla ja on onnistunut viimeistelemään vain yhden maalin.

Jos on alivoima tökkinyt, niin samaa ei voi sanoa Islandersin ylivoimasta. Joukkue on pyörittänyt ylivoimaa kovilla lukemilla: 13 maalia ja makea 21,3:n ylivoimaprosentti nostavat Islandersin liigan kuudenneksi tehokkaimmaksi ylivoimajoukkueeksi.

Marraskuu tuo tullessan jälleen pitkän vieraskiertueen. Viiden ottelun mittaisella kierroksella Islanders-karavaani kulkee itärannikon kautta Torontoon. Ainakin Philadelphia on tällä hetkellä joukkue, jonka Islandersin toivoisi kaatavan vieraissa. Vastaavasti Dallasin kaltaisilta joukkueilta ilmaisia pisteitä on tuskin luvassa.

Jatkoajan tarkempaan syyniin valittu puolustaja Bruno Gervais on saanut kohtalaisesti peliaikaa, mutta muuten mies ei ole vakuuttanut. Kolmospakkiparissa noin 12 minuuttia peliä kohden luutiva Gervais ei ole onnistunut avaamaan pistetiliään, vaikka on päässyt kokeilemaan ylivoimaakin. Gervais on saanut vastuuta myös alivoimalla. Miehen plusmiinuslukema on -4, joka on myös samalla koko joukkueen huonoin.

Aleksei Jashin 5+8=13

Jason Blake 6+3=9

Tom Poti 2+7=9

Mike Sillinger 5+3=8

Miroslav Satan 1+7=8

» Lähetä palautetta toimitukselle