Mielipide

Musiikki seis

LIIGA / Kolumni
Ottelun kolmannessa erässä nähtiin monien mieltä kalvanut tilanne, kun Oliver Setzinger ja Ville Varakas pudottivat hanskansa selvästi rakentavassa hengessä. Miehet riisuivat rekvisiitat ja lopulta odottivat kumpi iskee ensimmäisen iskun, mutta sitten tuli asialle linjatuomari Antti Suni, joka keskeytti kollektiivisen ilonpidon.

Niin yleisössä kuin vaihtoaitioissakin oltaisi haluttu nähdä rehellinen erä. Tuomarit kuitenkin tulivat melko normaaliin tyyliinsä väliin, eikä kumpikaan osapuoli ehtinyt päästä asiaan. HPK-valmentaja Jukka Jalonen olisi halunnut monien muiden tavoin nähdä, kumman nokka punottaa taiston tauottua.

- Kyllä mä olisin mielelläni nähnyt, kun pojat olisivat ottaneet mittaa toisistaan. Molemmat kerran halusi, niin mikäs siinä. Jos olisi jäänyt toinen alakynteen, niin ihan eri asia. Varmasti molemmat vaihtoaitiot olisivat toivoneet, että oma mies löylyttää kaverin.

- Samaa mieltä, Pelicans-luotsi Petri Matikainen komppasi.

Tuomareilla on annettu ohjeet, joiden mukaan tappeluihin mennään väliin niin nopeasti kuin pitää - paitsi silloin, kun kyse on päivänselvästä molemminpuolisesta tahdosta. Tänään tanssiinkutsu ja -lähtö olivat niin selviä, ettei kukaan paikalla ollut voinut mitenkään erehtyä luulemaan jomman kumman kaksikosta olleen haluton. Tästä huolimatta Suni meni hetken mietittyään kaksikon väliin ja molemmille tuomittiin käytöskympit.

Illan päätuomarina viheltänyt Jari Levonen on tunnettu kovan pelin miehenä, mutta syystä tai toisesta tänään ei Setzingeriä ja Varakasta päästetty ottamaan miehestä mittaa. Tuomarin ohjeistukset ovat tietysti tulkintakysymyksiä tilanteessa kuin tilanteessa, mutta tänään katsomoon näkynyt tulkinta oli se, että Suni meni väliin koska ei halunnut tulla kesken tappelun väliin, jolloin mies olisi itse joutunut ottamaan hieman siipeensä.

Pelin hengen mukaiset tappelut - kuten tämänpäiväinen, mutta esileikkiin jäänyt - ovat aivan eri asia niiden tappeluiden kanssa, joissa toinen osapuoli on haluton tanssiin. SM-liigan tappelusanktiot ovat niin yleisön kuin joukkueidenkin mieliksi tulleet hieman alaspäin, mutta vielä olisi parantamisen varaa, kuten tänään nähtiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös