Mielipide

Kysymysmerkkejä ilmassa

LIIGA / Kolumni
Blues on nyt hävinnyt kolme peliä putkeen ja on perjantaina Lahdessa todellisen pakkovoiton edessä. Mikäli takkiin tulee, on jokaisella itsetutkiskelun paikka. Erityisesti ykkösketjun sentterinä pelaava Donald Maclean on tämänpäiväisistä tehoistaan (1+1) huolimatta todella vaisu, eikä miehestä ole puolustuspäässä mitään hyötyä kenttäkavereilleen. Myös Hannu Virta oli ottelun jälkeen tyytymätön miehen panokseen.

- Maali joo, mutta kyllä tänä päivänä jos haluat pelata jääkiekkoa huipputasolla, pitää luistella ja liikkua. Jollei pysty liikkumaan, niin on koko aika muista jäljessä. Mietitään nyt yön yli ja katotaan nauha ottelusta, Virta valoitti aikeitaan.

Muutoksia kokoonpanoon, tai ainakin ketjukoostumuksiin, saattaa siis olla luvassa.

-Täytyy miettiä, kyllähän esimerkiksi Lauri Tukonen näytti tänään, että osaa tehdä maaleja. Varmaan täytyy hyödyntää häntäkin enemmän ylivoimassa.

- Mutta kyllä selkeesti meidän kolmos- ja nelosketju on olleet meidän parhaat ketjut, kun mietitään sitä yhteispeliä. Meidän ykkönen ja kakkonen jää tällä hetkellä heidän jalkoihin. Nää nuoret pojat pelaa hyvin ja sitoutuu pelaamaan sillä systeemillä ja selkeesti luo maalintekopaikkoja.

Lukuisat jäähyt luonnollisesti kuormittavat ns. avainpelaajia. Bluesissakin yli- ja alivoimia pelaavat usein samat miehet.

- Ensimmäisessä erässä oli kuusi tai seitsemän kakkosta, joissa me jouduttiin kuormittamaan näitä kahden ensimmäisen ketjun pelaajia, sekä yli- että alivoimalla. Kyllähän se sitten selkeesti näkyy.

- Aikamoinen riskihän se oli kun sinne Luganoonkin mentiin. Viiteen päivään neljä peliä reissussa, niin ehkä se näkyy enemmän tässä meidän kokeneempien pelaajien luistelussa ja liikkeessä. Nuoret pojat jaksaa ja palautuu paremmin.

Virta ei suostu kuitenkaan vielä huolestumaan tilanteesta, vaan uskoo kentällisen tiivin yhteistyön hiovan myös ykkös- ja kakkosketjujen pelin uomiinsa.

-Kyllähän joukkue tuli Jyväskylässäkin kahden maalin takaa tasoihin, että ei siinä työnteossa sinänsä ole mitään vikaa. Sitä viisikkopeliä vaan pitää parantaa. Jollei pelata viisikkona, ei päästä kiekonriistoihin, eikä sitä kautta maalipaikkoihin.

Pelejä on kuitenkin vielä runsaasti edessä, ja takanakin niitä on vasta neljä. Jo huomenna on seuraava mahdollisuus pistää orastava tappioputki poikki jo alkuunsa kun vastaan luistelee sarjan heikoin joukkue Lahden Pelicans.

- Tää on tosiaan siitä kiva peli, että huomenna on uusi mahdollisuus. Ei tässä kummempia, uskotaan vaan siihen omaan tekemiseen. Huomenna lähdetään ottaa ensimmäisiä kolmea pistettä ja keskittyminen siihen alotetaan jo nyt, Virta lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle