Mielipide

Jatkoajan NHL-ennakkopaketti 2010–2011

NHL / Kolumni
NHL-kausi 2010–2011 on alkamaisillaan. Jatkoajan toimitus kertoo haastattelujen ja mielipidekolumnien lisäksi joukkueiden kuulumiset perinteiseen tapaan ennakkojen muodossa. Nyt mukana on myös tuoreet arviot läntisen konferenssin joukkueista.

Jatkoaika on tulevallakin kaudella tiukasti mukana NHL:n tapahtumissa aina kauden aloittavasta NHL Premierestä viimeiseen Stanely Cupin voittajan ratkaisevaan finaaliin asti. Luvassa on mielipidekirjoituksia, näkökulmia, haastatteluita, juttusarjoja päivän polttavista aiheista ja tuoreimmat uutiset NHL:stä.

Seuraavassa on joukkueiden kausiennakot divisioonittain. Taustoja ja toimittajien muita mietteitä koskien NHL-kautta voit lukea sivun oikeassa laidassa sijaitsevista linkeistä.

Atlantin divisioona

Yhdysvaltojen itärannikolla ennakkosuosikkina kauteen lähtevät finaaleissa piipahtanut Philadelphia Flyers ja Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin johtama Pittsburgh Penguins, joka satsasi kesän aikana puolustuspäänsä vahvistamiseen. New Jerseyssä alkaa ensimmäinen täysi kausi Kovaltshukin kanssa, kun taas paikallisvastustajat New York Islanders ja New York Rangers hakevat täysosumia John Tavaresilta ja Marian Gaborikilta.

Kaakkoinen divisioona

Pitkään heikoimpana divisioonana kokonaisuutena pidetty Kaakkoinen divisioona parantelee hiljakseen asemiaan voimasuhdevertailuissa. Washington jatkaa hyökkäävällä reseptillään yhtenä NHL:n kärkijoukkueista, mutta myös viime vuonna pudotuspelien ulkopuolelle jääneet Atlanta ja Tampa Bay ovat nostaneet kilpailukykyään kesän aikana kovilla hankinnoillaan. Carolina hakee vaikean välivuoden jälkeen paluuta pudotuspeleihin, kun taas Floridassa ollaan selkeästi valmiita ottamaan vielä kuhmuja ja hyviä varausvuoroja vastaan ennen kuin menestyksestä uskalletaan haaveilla.

Koillinen divisioona

Ennakkoon äärimmäisen tasainen Koillinen divisioona ei tarjoa selkeää voittajaehdokasta eikä jumboa. Montreal menestyi joukkueista parhaiten viime kauden pudotuspeleissä, mutta onnistuuko uusinta ilman Jaroslav Halakia? Torontossa Brian Burke on jatkanut aggressiivista jälleenrakennustaan, kun taas Boston joutunee tulemaan koko kauden toimeen ilman ykkössentteriään Marc Savardia.

Keskinen divisioona

Keskistä divisioonaa lähtee piikkipaikalta valloittamaan viime vuoden Stanley Cup -voittaja Chicago. Pystyykö Detroit palaamaan huipulle myös runkosarjassa? Haastajan asemassa ovat nuorentunut Nashville, Steve Masonin paluuta huippukuntoon odottava Columbus ja odotuksiin nähden viime kaudella pahasti pettänyt St. Louis.

Luoteinen divisioona

Yllätyksellisen Luoteisen divisioonan ennakkosuosikki on kesällä puolustustaan vahvistanut Vancouver. Onko kapteeniudestaan luopunut Roberto Luongo valmis karistamaan peikkonsa mestaruusjahdissa? Calgaryssä eletään nykyisen joukkueen ja johdon kohtalonhetkiä. Colorado lähtee rakentamaan hyvälle viime kaudelle jatkoa, kun taas Minnesota ja Edmonton pyrkivät nousemaan viime kauden ahdingoistaan takaisin pudotuspelikartalle.

Tyynenmeren divisioona

Läntisimmän divisioonan joukkueista kolme selvisi viime kauden pudotuspeleihin. Menestyksestä haikailleille Anaheimille ja Dallasille kausi oli pettymys. Paremmin meni San Josella, joka hakee parannusta välieräpaikkaan suomalaisella maalivahtiduolla. Los Angeles ja Phoenix eivät olleet kesän siirtomarkkinoiden aktiivisimpia joukkueita, mutta lähtevät kausiin menestys mielessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle